Ο Νίκος βγήκε νικητής και όρθιος από τη μεγάλη μάχη

EΞΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 29ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

247

Μέρα δεν πέρασε να μην προσευχηθεί και να μην γλυκοφιλήσει το εικόνισμα της Παναγιάς, στο διάδρομο της ΜΕΘ του Βενιζελείου. Χθες, ανήμερα της Γεννήσεως της Θεοτόκου, η μητέρα του 29χρονου Νίκου, του παλικαριού που δέχθηκε την σφαίρα στο κεφάλι, πήρε τον γιο της πάλι πίσω, στο σπίτι τους. Μετά από 36 ολόκληρες ημέρες, ο Νίκος βγήκε νικητής και όρθιος από αυτή τη μεγάλη μάχη. Ημέρα γιορτής και αναγέννησης για όλη την οικογένεια που παρά τις δυσκολίες, δεν το έβαλε κάτω, δεν έχασε ποτέ την ελπίδα της και την πίστη της.

Οι γονείς του Νίκου όλες αυτές τις ημέρες ήταν άγρυπνοι φρουροί στο παιδί τους. Τους είδαμε να δακρύζουν έξω από την Εντατική, να προσεύχονται, να μιλούν με τον πνευματικό τους, να ξεσπούν, να θυμώνουν. Εξαντλημένοι, κατάκοποι, όμως ποτέ δεν λιγοψύχησαν.

«Το παιδί είναι πολύ καλά» ανέφερε στην «Π» ο νευροχειρουργός κ. Βασίλης Μωραίτης που στάθηκε «παλικαρίσια» στην οικογένεια ως γιατρός και ως άνθρωπος, σύμφωνα με τους γονείς του Νίκου. Νιώθουν απέραντη ευγνωμοσύνη για όλους στο Βενιζέλειο, από τη διοίκηση μέχρι τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους τραυματιοφορείς, τις τραπεζοκόμους, τις καθαρίστριες… Όλοι τους μια μεγάλη αγκαλιά για εκείνους και κυρίως τον Νίκο τους. Και αυτό δεν μπορούν να το ξεχάσουν. Στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής τους βρήκαν μία νέα οικογένεια δίπλα τους.

Ο Γιάννης Φανουράκης, ο πατέρας του Νίκου, δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του μέρες τώρα. Όλο αυτό είναι ένα θαύμα και αυτοί μόνο να υποκλιθούν μπορούν ταπεινά. Ο Νίκος είναι όπως και πριν σε επίπεδο ομιλίας, αντίληψης, κινητικότητας.

Μιλάει κανονικά, γράφει και… πειράζει. Αγαπούσε όλον τον κόσμο και τον αγαπάει ακόμα περισσότερο τώρα. Ο πατέρας θυμάται τη μέρα εκείνη που μία τραπεζοκόμος μπήκε στο δωμάτιο. Είχαν αναπτύξει με τον Νίκο πολύ ζεστή σχέση. «Στείλε μου ένα φιλάκι» του ζήτησε. Ο Νίκος μέχρι εκείνη την ημέρα δεν μπορούσε να κινήσει  το δεξί του χέρι. Ήταν σαν μία αόρατη δύναμη να του ανασήκωσε το δεξί χέρι με το οποίο τελικά έστειλε το πιο όμορφο φιλί.

Το ίδιο θεόσταλτο χέρι ίσως… μετακύλησε την σφαίρα που είχε σφηνωθεί στο κέντρο του εγκεφάλου του. Και μπορεί να παραμένει μέσα στο κεφάλι, όμως στο σημείο που βρίσκεται θεωρείται σχεδόν ακίνδυνη.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από περίπου τρεις εβδομάδες, ο 22χρονος που πυροβόλησε τον Νίκο στο κεφάλι, παραδόθηκε και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Διατήρησε το δικαίωμα της σιωπής στην απολογία του, όμως σε υπόμνημα που παρέδωσε ο συνήγορος του, κ. Διονύσης Βέρρας, φέρεται να ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το πιστόλι-στυλό επειδή φοβήθηκε για τη ζωή του καθώς ο 29χρονος φέρεται να επιχείρησε να πέσει με το αυτοκίνητο του πάνω στο δικό του. Η σκηνή του πυροβολισμού έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει