«Κεραυνοβολημένοι» οι χωριανοί ενός εκ των τεσσάρων συλληφθέντων

Τι ισχυρίστηκε στους συγγενείς του

1.517

Από χωριό του δήμου Χερσονήσου κατάγεται ένας εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων στην πρωτοφανή υπόθεση του εγκλήματος που συντελέστηκε στο λιμάνι του Πειραιά με θύμα τον 36χρονο Αντώνη από τον Άγιο Νικόλαο. Η εμπλοκή του έχει προκαλέσει νέο ισχυρό σοκ στην τοπική κοινωνία και αποτελεί πρώτο θέμα συζήτησης τα τελευταία 24ωρα αφού ουδείς μπορεί να πιστέψει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος βρίσκεται υπό κράτηση για μία υπόθεση που έχει προκαλέσει πανελλήνια θλίψη και οργή.

Η σύλληψη και η κράτηση του 52χρονου έσκασε σαν «βόμβα» πρωτίστως στην οικογένεια του που προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί. Και εκείνοι, όπως όλη η Ελλάδα, είναι συγκλονισμένοι με αυτό που συνέβη στον αδικοχαμένο Αντώνη, όμως από την άλλη προσπαθούν να διαχειριστούν τον αντίκτυπο των όσων αποδίδονται σε βάρος του δικού τους ανθρώπου, ποινικά και ηθικά. Με τον 52χρονο κατάφεραν να συνομιλήσουν για ένα-δύο λεπτά αργά τη νύχτα της Τετάρτης όσο οι τέσσερις συλληφθέντες περίμεναν έξω από το γραφείο του Εισαγγελέα για την άσκηση των ποινικών διώξεων.

Ο ναυτικός, ο οποίος για πολλά χρόνια ταξίδευε σε όλον τον κόσμο και είχε όνειρο ζωής να δουλέψει στο δρομολόγιο Πειραιά-Ηράκλειο,  φέρεται να είπε στους δικούς του ανθρώπους ότι βρισκόταν στην πρύμνη του πλοίου και όταν έλυσαν πια οι κάβοι, είχε απομακρυνθεί από τα κάγκελα.

Φέρεται να ισχυρίζεται δηλαδή ότι δεν αντιλήφθηκε το ασύλληπτο συμβάν αλλά ούτε και ενημερώθηκε σχετικά κατά τον απόπλου.

Σε κάθε περίπτωση έχει μεγάλο ενδιαφέρον η γραμμή υπεράσπισης που θα ακολουθήσουν οι τέσσερις. Στην παρούσα φάση εκπροσωπούνται από τον δικηγόρο κ. Στέλιο Βουδούρη, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε ένα 24ωρο μετά την αδιανόητη τραγωδία, υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι «ούτε διαπληκτισμός υπήρξε ούτε τον πέταξαν στη θάλασσα. Λύγισε το νύχι του καταπέλτη (το κινητό τμήμα του), ο 36χρονος πρώτα ακουμπά το πόδι στην προβλήτα και μετά πέφτει στο λιμάνι.

Παραλίγο να πέσει και ο ύπαρχος στη θάλασσα». Ένας ισχυρισμός που προκάλεσε οργή δεδομένων των αποκαλυπτικών βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου Αντώνη, Απόστολος Λύτρας, διαμηνύει ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υπάρξει διεύρυνση του κύκλου των κατηγορουμένων τόσο σε σχέση με τις παραλείψεις του Λιμενικού όσο και με την παρουσία δύο ακόμα ναυτικών που εμφανίζονται στα επίμαχα βίντεο να παρακολουθούν απαθείς τα όσα συμβαίνουν στον καταπέλτη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει