Επαφές Καλοκαιρινού με ΟΕΒΕΝΗ-Πυροσβεστική

12

Αλλεπάλληλες επαφές και συναντήσεις με τη διοίκηση της ΟΕΒΕΝΗ και την πυροσβεστική υπηρεσία είχε ο επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός, στο πλαίσιο των επαφών του με φορείς της τοπικής κοινωνίας.

Ειδικότερα στην συνάντηση με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΝΗ Χαράλαμπο Λεκάκη και μέλη του Δ. Σ. της Ομοσπονδίας συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου, οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της οικονομικής δραστηριότητας και οι παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν για την ενίσχυση του επιχειρείν. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη συνεργασίας του Δήμου με όλους τους φορείς που εκπροσωπούν την επιχειρηματικότητα στο Ηράκλειο, γεγονός που θα βοηθήσει την επίλυση των ζητημάτων που προτάχθηκαν από την ΟΕΒΕΝΗ. Μεταξύ άλλων, αναδείχτηκαν προβλήματα που έχουν να κάνουν:

Με την οργάνωση, αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας και των υποδομών των εγκεκριμένων περιοχών εγκατάστασης επιχειρήσεων (Φοινικιά – Μαλάδες, ΒΙΠΕ, Ε.Ο. Ηρακλείου Μοιρών). Με την επανεξέταση των χρεώσεων τελών από το Δήμο, την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου. Με τη χορήγηση αδειών λειτουργίας επιχειρήσεων υγειονομικού χαρακτήρα με τη δημιουργία ειδικής μόνιμης επιτροπής, με την αναδιάρθρωση λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Με θέματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της πόλης και την καθημερινότητα, όπως είναι οι συγκοινωνίες, η καθαριότητα, η πρόσβαση ελεύθερων επαγγελματιών στο κέντρο κ.α.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός επεσήμανε στους συνομιλητές του ότι στηρίζει την ανάπτυξη της υγιούς και βιώσιμης επιχειρηματικότητας με την δημιουργία των αναγκαίων υποδομών που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των τοπικών παραγωγικών μονάδων και θα διευκολύνουν τον εμπορικό κόσμο στην άσκηση του επιχειρείν.

Παρέλαβε σχετικό υπόμνημα με τις προτάσεις της ΟΕΒΕΝΗ και ανέφερε επίσης ότι στο σχεδιασμό της επόμενης μέρας στο Δήμο Ηρακλείου θα περιλαμβάνεται και η ενεργοποίηση διαδικασιών και εργαλείων για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο, όπως αυτά που σχετίζονται με τις βιομηχανικές περιοχές, με χωροθετήσεις βιομηχανικών χρήσεων, με οpen Malls κ.ά.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία: Δέσμευση για ενίσχυση του Δήμου σε θέματα πολιτικής προστασίας

Τον σπουδαίο ρόλο και τη σημαντική προσφορά του Πυροσβεστικού Σώματος στο κοινωνικό σύνολο, εξήρε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον γενικό περιφερειακό διοικητή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης, αρχιπύραρχο Γιώργο Τσικαλά, και τον διοικητή   των υπηρεσιών του Ηρακλείου πύραρχο Μιχάλη Σεληνιωτάκη.

Επαφές Καλοκαιρινού με ΟΕΒΕΝΗ-ΠυροσβεστικήΟ Αλέξης Καλοκαιρινός ενημερώθηκε από τα στελέχη της Π.Υ. για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία τους, όπως οι διακοπές στην υδροδότηση και η δυσκολία πρόσβασης σε περιοχές με στενούς δρόμους. Συζήτησε επίσης για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πυρασφάλεια, την ανάγκη κατασκευής υδροδεξαμενών σε συνοικίες, όπως τη δεξαμενή που κατασκευάστηκε στην Αγία Τριάδα, αλλά και της προμήθειας ακόμη μικρότερων οχημάτων για περιοχές που δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου και επεσήμανε στους συνομιλητές του ότι θα είναι σύμμαχος σε κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών από πυρκαγιές και άλλες φυσικές καταστροφές.

«Δέσμευσή μας είναι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να θωρακίσουμε ακόμη περισσότερο όλες τις περιοχές του Δήμου μας και φυσικά και τη συνεργασία Δήμου και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οφείλουμε πολλά στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, υποχρεούμαστε να συνδράμουμε στο έργο τους. Με την ευχή να είναι αχρείαστη η παρέμβασή τους» τόνισε ο Αλέξης Καλοκαιρινός.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει