Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Το δικό μου τοπίο»

22

Διαγωνισμό φωτογραφικής αποτύπωσης ελληνικών τοπίων με θέμα «Το δικό μου τοπίο», οργανώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως γνωστοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο διαγωνισμός επιχειρεί να κινητοποιήσει και να εμπνεύσει το ευρύ κοινό να εξερευνήσει, να εντοπίσει το ελληνικό τοπίο αποτυπώνοντάς το στη σημερινή του κατάσταση μέσω της φωτογραφίας, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες των φυσικών ή/και ανθρωπογενών του χαρακτηριστικών που κυριαρχούν στον ελλαδικό χώρο.

Η υποβολή των συμμετοχών λήγει την 1η Οκτωβρίου 2023. Στον διαγωνισμό μπορεί να συμμετέχει κάθε πολίτης άνω των 18 ετών.

Ο διαγωνισμός μπορεί να περιλαμβάνει αστικό, περιαστικό, παραγωγικό, ιστορικό, πολιτιστικό, φυσικό, αγροτικό, δασικό, ορεινό, λιμναίο, ποτάμιο, παρόχθιο, παράκτιο, θαλάσσιο τοπίο κ.α. με αναφορά στην ονομασία του τόπου, την ευρύτερη περιοχή, ζώνη ή  ενότητα τοπίου στην οποία ανήκει ο συγκεκριμένος τόπος, δυνητικά σύμφωνα με την Ειδική Μελέτη Τοπίου της Περιφέρειας.

Οι συμμετοχές που θα διακριθούν θα λάβουν χρηματικά έπαθλα ως εξής:

Πρώτο βραβείο 2.000 ευρώ, δεύτερο βραβείο 1.500 ευρώ, τρίτο βραβείο 1.000 ευρώ και βραβείο κοινού 1.000 ευρώ, ενώ θα υπάρξουν και δύο έπαινοι των 500 ευρώ ο καθένας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://ypen.gov.gr/diagonismos-ellinikon-topion-tou-ypourgeiou-perivallontos-kai-energeias/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει