ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»: Ανατροπή και… κυβιστήσεις

2

Τις έκνομες δράσεις εντός του κόμματος του, περιέγραψε στην πολύωρη κατάθεσή του στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο επικεφαλής των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας, που γύρισε τις αρχικές δηλώσεις του. Ο επικεφαλής του κόμματος έκανε λόγο για πρακτικές «Δον Κορλεόνε» και για «Greek Mafia» σε μια κατάθεση που κράτησε συνολικά 3 ώρες.

Η κατάθεση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από επεισόδια που σχετίζονται με το κόμμα των Σπαρτιατών κι αφού οι τρεις διαγραφέντες βουλευτές από το κόμμα του επέστρεψαν, με τον Βασίλη Στίγκα να ανακαλεί δημόσια τα καταγγελόμενα για παράνομες πράξεις στους κόλπους της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Η κατάθεσή του, θα συνεχιστεί και εντός της εβδομάδος. Ο ίδιος εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου επιχείρησε να καταδείξει ότι οι σχέσεις Σπαρτιατών – Κασιδιάρη κινούνται σε πολιτικό πλαίσιο και ότι δεν καθοδηγείται το κόμμα του από τον έγκλειστο της Χρυσής Αυγής.

«Δεν μπορώ να πω τι ακριβώς κατέθεσα, διότι η συζήτηση θα συνεχιστεί μέσα στην εβδομάδα. Εχθές κάναμε μια συγκέντρωση με την κοινοβουλευτική ομάδα, οι τρεις διαγραφέντες βουλευτές ζήτησαν συγγνώμη για αυτή την απρέπεια και την εικόνα που παρουσίασαν στο Κοινοβούλιο αλλά και προς το πρόσωπό μου, άρα είναι στην κοινοβουλευτική ομάδα, συνεχίζουν κανονικά και επίσης υπάρχει και μια δήλωση στήριξης από ολόκληρη τη κοινοβουλευτική ομάδα ότι με στηρίζουν ως πρόεδρο του κόμματος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Στίγκας για να προσθέσει:

«Αφήστε με να πω στην Εισαγγελέα ό,τι ξέρω. Υπάρχουν μεθοδεύσεις οι οποίες παραπέμπουν με πάρα πολλούς τρόπους σε “Greek Mafia” και “Δον Κορλεόνε”, όπως το είπα, από διάφορους. Αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις θα το κρίνει η κυρία Εισαγγελέας. Και για τον Κασιδιάρη μιλήσαμε. Εγώ δεν είχα κάνει δήλωση ότι πηγαίνουν στον Δομοκό. Θα δούμε, αλλά δεν είπα ποτέ ότι ο κ. Κασιδιάρης έδινε οδηγίες από τον Δομοκό και δεν αναιρώ τίποτα. Δεν είχαμε καμία σχέση με τον κ. Κασιδιάρη, καμία τηλεφωνική επικοινωνία και τίποτα περισσότερο. Τον στηρίζω για τον Δήμο της Αθήνας».

Στο μεταξύ, ο κ. Στίγκας έδωσε στους δημοσιογράφους κοινή δήλωση βουλευτών του κόμματός του με την οποία επιβεβαιώνουν την ενότητα του κόμματος Σπαρτιάτες. Η δήλωση αναφέρει τα εξής:

«Υπογράφοντας την παρούσα δήλωση, βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Σπαρτιάτες, έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας προς τους ψηφοφόρους μας αλλά και τον ελληνικό λαό, ο οποίος μαστίζεται από σοβαρά προβλήματα (καταστροφικές πυρκαγιές, ανεργία, ακρίβεια), δηλώνουμε την προθυμία μας να στηρίξουμε ανεπιφύλακτα τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας μας και να επιβεβαιώσουμε την ενότητα του κόμματος.

Η στάση μας ήταν πάντα στο πλευρό των θεσμών και του δημοκρατικού πολιτεύματος, υπέρ του ελληνικού πατριωτισμού, εθνικισμού και εναντίον οποιουδήποτε ολοκληρωτικού ξενόφερτου καθεστώτος και ιδεολογίας».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει