ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ: Απονέμεται το βραβείο “Μενέλαος Παρλαμάς”

29

Η 25η  εκδήλωση απονομής του βραβείου Παρλαμά θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα,  στην αίθουσα του Γυμνασίου-Λυκείου του δήμου Χερσονήσου, η οποία βρίσκεται στην  Άνω Χερσόνησο.

Θα   προηγηθεί στις 5.30 μ.μ. τρισάγιο στο μνημείο του Μενέλαου  Παρλαμά,  στο χωριό Πισκοπιανό.

Τις εκδηλώσεις οργανώνει  ο Σύλλογος Φίλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης  σε συνεργασία με την  Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον Δήμο Χερσονήσου.

Ο Μενέλαος Παρλαμάς ήταν σπουδαίος φιλόλογος, αρχαιογνώστης και διανοούμενος που σημάδεψε με την παρουσία του την πνευματική ζωή του Ηρακλείου.

Τ ο βραβείο θεσπίστηκε από τον Σύλλογο Ηρακλείου «Φίλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης» στη μνήμη του Μενέλαου Γ. Παρλαμά (1911-1997).

Απονέμεται ετησίως σε μία έως τρεις άριστες εργασίες μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών των τριών Τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής. Το χρηματικό ποσό του βραβείου ορίζεται ορίζεται, εάν ο βραβευθησόμενος είναι ένας στα 1.000 ευρώ, εάν είναι δύο η τρεις στα 500 ευρώ για τον κάθε φοιτητή ή φοιτήτρια.

Οι εργασίες πρέπει να έχουν ερευνητικό χαρακτήρα, να είναι πρωτότυπες και να εντάσσονται θεματικά στη μελέτη της αρχαίας, της μέσης και της νεότερης περιόδου του Ελληνικού Πολιτισμού. Υποψηφιότητες υποβάλλονται κατά κανόνα τον Φεβρουάριο και η απονομή γίνεται την Άνοιξη.

Το πρόγραμμα

Χαιρετισμοί

  • Χαιρετισμός Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Ηρακλείου «Φίλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης» κ. Νίκου Ματζαπετάκη
  • Χαιρετισμός Δημάρχου Χερσονήσου κ. Γιάννη Σέγκου
  • Χαιρετισμός Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κώστα Σπανουδάκη
  • Παρουσίαση των βραβευμένων
  • Ομιλία του κ. Μανόλη Σ. Πατεδάκη, Επίκουρου Καθηγητή Βυζαντινής Φιλολογίας, Τμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα «Η απονομή του Βραβείου “Μενέλαος Παρλαμάς” πριν και μετά την πανδημία (2018-2022)»
  • Ομιλία της κ. Σταυρούλας Τσινόρεμα, Καθηγήτριας Φιλολογίας και Βιοηθικής, Κοσμήτορα Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα «Ο Μενέλαος Παρλαμάς, το πρόσωπο, το έργο και το Πανεπιστήμιο Κρήτης».
  • Απονομή βραβείων.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει