Από την Αττάλεια στη Σητεία

5

Από την Αττάλεια της Τουρκίας εκτιμάται ότι ξεκίνησαν το ταξίδι τους με προορισμό την Ευρώπη οι 43 μετανάστες που βρέθηκαν στην περιοχή της Σητείας από αστυνομικούς και λιμενικούς της περιοχής. Οι μετανάστες βρέθηκαν ανά ομάδες και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 33 άνδρες, έξι γυναίκες και τέσσερα παιδιά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για Σύρους στην πλειονότητά τους, ενώ φαίνεται να υπάρχει και τουλάχιστον ένα άτομο από το Λίβανο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος που τους μετέφερε, ένα πλαστικό ιστιοφόρο μήκους 13 μέτρων, βρέθηκε μετά τον εντοπισμό των 43 αγκυροβολημένο νότια της Ζάκρου. Εκτιμάται ότι το σκάφος υπέστη κάποια μηχανική βλάβη και λόγω και του καιρού προτίμησαν να πλησιάσουν στη στεριά και να αποβιβαστούν από αυτό. Οι διακινητές δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής και εκτιμάται ότι πρόλαβαν να φύγουν, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται. Είναι όλοι καλά στην υγεία τους και εκτιμάται ότι κατέβαλαν μεγάλα ποσά για να ταξιδέψουν από την Τουρκία για την Ιταλία, όπου και ήταν ο τελικός τους προορισμός.

Σήμερα αναμένεται να αναχωρήσουν από το Ηράκλειο για το Κέντρο Υποδοχής της Μαλακάσας.

Στον εντοπισμό και την περισυλλογή επίσης 61 παράτυπων μεταναστών που επέβαιναν σε ιστοφόρο και βρέθηκε σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή 9 ναυτικά μίλια νότια της Σερίφου, προχώρησε το πρωί της Παρασκευής το Λιμενικό Σώμα.

Στο σημείο έσπευσαν σκάφη του λιμενικού, παραπλέον δεξαμενόπλοιο, περιπολικό όχημα από ξηράς, καθώς και ένα αεροσκάφος του Λιμενικού.

Ολοι οι μετανάστες μετεπιβιβάστηκαν από το ιστιοφόρο σκάφος στο περιπολικό πλοίο και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Λαυρίου, ενώ πρόκειται να μεταφερθούν στο Κέντρο Υποδοχής Μαλακάσας.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μήλου, ενώ μεταξύ των μεταναστών συνελήφθησαν ένα 28χρονος και ένας 25χρονος που φέρονται ως οι διακινητές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει