ΜΕΣΣΑΡΑ: Ερευνούν ιερέα για διακίνηση εικόνων

24

Περίεργη υπόθεση με πρωταγωνιστή ιερέα νεαρής ηλικίας διερευνά το τελευταίο διάστημα το Α.Τ Φαιστού μετά και την έρευνα που έγινε σπίτι και στην εκκλησία όπου ιερουργεί όπου βρέθηκαν παλιές εικόνες, αλλα και περίπου 200 χιλιάδες ευρώ στο σπίτι του.

Η έρευνα στο σπίτι του έγινε στις 21 του Αυγούστου μετά από παρακολούθηση μηνών των κινήσεών του. Συγκεκριμένα, από τις 20 Ιανουαρίου μέχρι και 22 Ιουνίου αστυνομικοί πληροφορήθηκαν ότι ο νεαρός ιερέας λάμβανε κάποια δέματα, τα οποία ήταν παλιές εικόνες, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί.

Από την έρευνα που έγινε βρέθηκαν δύο εικόνες, τις οποίες ο ιερέας φέρεται να είπε ότι τις αγόρασε από παλαιοπωλεία σε Αττική και Αθήνα. Αστυνομικός ανέφερε ότι στη συνέχεια τις εικόνες που αγόραζε από το εμπόριο τις πουλούσε. Είναι άγνωστο ωστόσο το πώς βρέθηκαν τόσα χρήματα στο σπίτι του, ακόμα και στα πιο περίεργα σημεία.

Ο ιερέας δεν συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για το νόμο περί αρχαιοτήτων, ενώ αναμένεται το πόρισμα των αρχαιολόγων για την αξία των εικόνων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει