«Η Ζωή στα Χέρια Μου»… στο Γ.Ν. Αγίου Νικολάου

13

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Η Ζωή στα Χέρια Μου», φιλοξενείται έως 30 Σεπτεμβρίου, στο ΓΝ Αγίου Νικολάου.

Στα  εγκαίνια που έγιναν την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023, παρουσία στελεχών και εργαζομένων του νοσοκομείου, του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, ωφελούμενων του Οικοτροφείου «ΑΡΕΤΟΥΣΑ» και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινωνίας.

Η έκθεση και περιλαμβάνει 30 έργα του γνωστού φωτογράφου George Dryjohn, τα οποία ευγενικά παραχώρησε ο ίδιος στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, θέτοντας την τέχνη του στην υπηρεσία της ψυχικής υγείας.

Τα έργα ζωγραφικής εξυμνούν με αφηγηματικό τρόπο μια χούφτα.

Την έκθεση προλόγισαν: Ο Διοικητής 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου, ο Διοικητής του ΓΝ Αγίου Νικολάου Λασιθίου, κ. Μανόλης Ανδρεαδάκης, η υπεύθυνη Γραφείου Ποιότητας & Εκπαίδευσης, κα Μαρίζα Λαμπράκη, η ψυχολόγος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγ. Νικολάου, κα Τσιρίκα Καλλιόπη και ο φωτογράφος-δωρητής, κ. Γιώργος Ξηρογιάννης -George Dryjohn.

Τα έργα ζωγραφικής εξυμνούν με αφηγηματικό τρόπο μια χούφτα συναισθημάτων σε όλη τη διαδρομή του ταξιδιού που λέγεται Ζωή, θέτοντας ως στόχο την αφύπνιση της αθέατης πλευράς της ανθρώπινης ψυχής.

Η  7η Υ.ΠΕ Κρήτης και η Δ/νση Δημόσιας Υγείας, επισημαίνεται -στο πλαίσιο υιοθέτησης πρωτοβουλιών που χρησιμοποιούν τις τέχνες και τον πολιτισμό ως προληπτική και θεραπευτική   της ψυχικής υγείας και ευεξίας των πολιτών, υγειονομικών και νοσηλευόμενων, ανέπτυξαν την πρωτοβουλία έκθεσης των δωρισθέντων έργων, για έναν μήνα, σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης.

Επιδίωξη αποτελεί, οι τέχνες και ο πολιτισμός με τη δυναμική τους, να συνεισφέρουν στην ολιστική προσέγγιση του ευ-ζην, στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας και ευεξίας των συνανθρώπων μας”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει