ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κρήτη περιοδεύουν οι υποψήφιοι προέδροι

14

Συνεχίστηκαν οι περιοδείες στελεχών και υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη, με επίκεντρο το Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο.

Μετά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, το Ηράκλειο επισκέφθηκε και ο υποψήφιος για την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ο οποίος και πραγματοποίησε περιοδεία στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Ο Νίκος Παππάς συνέχισε τις περιοδείες του ενόψει της διαδικασίας ανάδειξης ηγεσίας στο κόμμα και πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και ανοικτές συζητήσεις με μέλη και φίλους του κόμματος.

Ειδικότερα χθες ο Νίκος Παππάς είχε στις 11.00 το πρωί συνάντηση στο Ηράκλειο με τη διοίκηση και μέλη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ενώ στις 1.30 πραγματοποίησε σύσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Το μεσημέρι ο Νίκος Παππάς μετέβη στον Άγιο Νικόλαο όπου συμμετείχε σε ανοικτή συζήτηση με μέλη και φίλους του κόμματος στο ARC CAFÉ, ενώ το βράδυ στις 8.00 μίλησε σε ανοικτή συζήτηση με μέλη και φίλους του κόμματος στο Πολύκεντρο Νεολαίας.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Ηράκλειο, επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, που πρόσφατα μετατράπηκε σε ΝΠΔΔ καθώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με κυρίαρχο αυτό της υποστελέχωσης.

Από την εκδήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου
Από την εκδήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών συναντήθηκε με τον διευθυντή και πρόεδρο του ΔΣ του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ, κ. Αντώνη Μαγούλα, τον διευθυντή του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας Ι.ΘΑ.Β.Β.ΥΚ, κ. Κωνσταντίνο Μυλωνά καθώς και με εκπροσώπους των συλλόγων εργαζόμενων και ερευνητών. Στη συνέχεια συνάντησε εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα και της συνεταιριστικής οικονομίας, βασικό παραγωγικό στοιχείο της τοπικής οικονομίας και κουλτούρας του νομού.

Η συζήτηση/συνάντηση με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και με εκπροσώπους των αυτοδιοικητικών παρατάξεων έγινε στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου

Της ομιλίας του Ε. Τσακαλώτου προηγήθηκε η παρέμβαση του πρ. αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστα Φωτάκη. Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρη Μαμουλάκη και του υποψηφίου περιφερειάρχη Σπύρου Δανέλη. Για τον Πολιτισμό ως προνομιακό πεδίο παρέμβασης της Αριστεράς μίλησαν οι Κορίνα Μηλιαράκη και Αντώνης Βασιλάκης, επίτιμος έφορος αρχαιοτήτων.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ομιλία του αναφέρθηκε συγκεκριμένα και συνοπτικά σε όλες τις συναντήσεις/επισκέψεις στο Ηράκλειο. Τόνισε ότι η οικονομία της κουλτούρας, η συνεταιριστική και κοινωνική οικονομία, η έρευνα, η πράσινη και βιολογική παραγωγή είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ηρακλείου, αλλά πάσχουν από δομικά/διαρθρωτικά προβλήματα και από ουσιαστική στήριξη.

Γενικό συμπέρασμα όλων των συζητήσεων είναι ότι πρέπει να αξιολογήσουμε, να σεβαστούμε και να στηρίξουμε τις ιδιαιτερότητες του τόπου. Τα πραγματικά προβλήματα των περιφερειών και της χώρας λύνονται με σχέδιο και στόχους, δεν τα λύνει το επιτελικό κράτος αλλά ένας στιβαρός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και σκληρή δουλειά μυρμηγκιού, με την απόλυτη και προσεκτική μέριμνα στα αιτήματα  που έρχονται  από τα κάτω.

Κατέληξε ότι η δουλειά του, όπως και η δουλειά όλων μας, θα αρχίσει την επόμενη μέρα των εκλογών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει