ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ: Η Ελένη Μπετεινάκη και ο Σιγανός στις «Γιορτές Παλιάς Πόλης»

18

Η Ελένη  Μπετεινάκη με τις κούκλες, τα βιβλία και τα παραμύθια της είναι η πρώτη καλεσμένη στις «Γιορτές Παλιάς Πόλης» της Ξάνθης, αύριο  Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Λαογραφικό Ιστορικό, Μουσείο Ξάνθης – στην αυλή με τα Χαμάμ  και του βιβλιοπωλείου Πυργελή.

Γράφουν οι διοργανωτές:

Ο Σιγανός το Σκιάχτρο που είχε όνειρο ζωής να ταξιδέψει πήρε τη βαλίτσα του έβαλε μέσα την Κυρά Ντομάτα, την περήφανη Κολοκύθα, τη μελιστάλαχτη Μελιτζάνα, το σοβαρό Μπρόκολο και την κυρία Πιπεριά και έχοντας παρέα τη Μάγισσα Χρωματούσα και τη συγγραφέα  Ελένη Μπετεινάκη θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να κάνουν την συνάντηση μας πανπαραμυθένια και παιχνιδιάρικη. Εσείς θα λείπετε  από την παρέα μας;

«Ο Σιγανός… ένα σκιάχτρο με ψυχή» της  Ελένης Μπετεινάκη κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική.

Πρόκειται για έναν μακροχρόνιο θεσμό που αναβιώνει για 32η χρονιά!

Οι γιορτές ξεκίνησαν το 1991 και πραγματοποιούνται κάθε χρόνο την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη. Το όνομά τους το έλαβαν για τον λόγο ότι το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων αυτών πραγματοποιείται στον παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό της Ξάνθης, τη λεγόμενη «Παλιά Πόλη», στα σοκάκια της οποίας στήνονται τα στέκια των πολιτιστικών συλλόγων για να προσφέρουν φαγητό και ποτό.

Η 32η περίοδος των εκδηλώσεων των Γιορτών Παλιάς Πόλης θα διεξαχθεί από σήμερα  έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2023.

Είσοδος ελεύθερη!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει