“Έφυγε” ο τραγουδιστής Τόλης Τσιμογιάννης

10

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Τόλης Τσιμογιάννης. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τα βίντεο κλιπ στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και έγινε ευρύτερα γνωστός με τα σουξέ «Κρύβε λόγια» και «Και κάνεις και ζημιές».

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Ο μεγάλος του αδελφός εργαζόταν σαν μουσικός έτσι και ο ίδιος ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι, πλάι σε μεγάλα ονόματα, του λαϊκού τραγουδιού. Το 1983 έκανε και την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Θα σ΄ αγαπώ παντοτινά» ενώ το 1984 κυκλοφορεί το δίσκο «Μα δεν ήρθες εσύ». Για 5 χρόνια περιοδεύει σε Αμερική και επιστρέφει το 1989 στην Ελλάδα για να καταξιωθεί επαγγελματικά.

Την επόμενη χρονιά το 1990 κυκλοφορεί ο δίσκος «Κρύβε λόγια» με το θρυλικό « Και κάνεις και ζημιές». Θα ακολουθήσουν άλλες επτά δισκογραφικές δουλειές με μεγάλες επιτυχίες. Για κάποια χρόνια, όμως, εγκατέλειψε το τραγούδι, καθώς ήρθε σε ρήξη με γνωστό τραγουδιστή. Το 2013 έκανε την επιστροφή του και από τότε εμφανιζόταν σε διάφορα μαγαζιά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει