Νέα δεδομένα για τον τζουντόκα μετά τον θάνατο της Όλγας

2

Νέα δεδομένα στην περαιτέρω ποινική μεταχείριση του αποκαλούμενου νταή της Αργυρούπολης ενδέχεται να δημιουργήσει ο θάνατος της 42χρονης Όλγας, η οποία κατέληξε έπειτα από 12 μήνες νοσηλείας, εκ των οποίων τους επτά ήταν σε κώμα. Η άτυχη γυναίκα και μητέρα ενός παιδιού είχε δεχθεί άγρια επίθεση από τον 47χρονο δράστη, τότε σύντροφό της, με αποτέλεσμα έπειτα από μακρά νοσηλεία να φύγει χθες από τη ζωή.

Τον περασμένο Μάρτιο ο δράστης είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας σε κάθειρξη δέκα ετών χωρίς αναστολή για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της άτυχης γυναίκας. Μάλιστα δικαστές και ένορκοι με την απόφασή τους του είχαν αναγνωρίΣει και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη.

Ωστόσο, τώρα μετά την κατάληξη της 42χρονης, η οικογένειά της ετοιμάζεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του 47χρονου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Με αυτή θα ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του δράστη και ήδη καταδικασθέντα για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Το βασικό επιχείρημα της οικογένειας θα είναι ότι ο θάνατος της Όλγας συνδέεται αιτιωδώς με τις πράξεις του 47χρονου, ήτοι με τα χτυπήματα που της κατάφερε με αποτέλεσμα την παραμονή της σε νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης επί 19 μήνες και εν τέλει το θάνατό της.

Οι εισαγγελικές αρχές, αφού εξετάσουν την μηνυτήρια αναφορά, θα αποφανθούν για την άσκηση ή μη νέας δίωξης σε βάρος του 47χρονου. Σε περίπτωση πάντως που του απαγγελθεί νέα κατηγορία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, όπως προτίθεται να ζητήσει η οικογένεια του θύματος, τότε αυτός θα βρεθεί αντιμέτωπος με ισόβια.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega» ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης γυναίκας, Λουκάς Πουρσανίδης, τόνισε ότι έχει ήδη εκδοθεί πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για τον 47χρονο για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πλην όμως, όπως επισήμανε, μετά το θάνατο της κοπέλας τα πραγματικά περιστατικά έχουν αλλάξει διότι «μιλάμε για τετελεσμένη ανθρωποκτονία η οποία συνδέεται με τις πράξεις του δράστη».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχει δεδικασμένο», δηλαδή «όταν έχει καταδικασθεί κάποιος δεν μπορεί να του ασκηθεί νέα δίωξη και να καταδικαστεί για πανομοιότυπη πράξη». Η οικογένεια πάντως, όπως είπε ο κ. Πουρσανίδης, είναι αποφασισμένη να καταθέσει την μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία η οποία και θα αποφανθεί σχετικά.

Πάντως, νομικοί σημείωναν ότι στη δίκη του 47χρονου που θα ακολουθήσει στο Εφετείο υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αιτήματος για μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ανθρωποκτονία, με την έδρα όμως να είναι εκείνη που θα αποφασίσει εάν ένα τέτοιο αίτημα μπορεί να γίνει δεκτό.

Η απόφαση του ΜΟΔ και η απολογία του κατηγορούμενου

Τον περασμένο Μάρτιο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας είχε εκδώσει την τελική απόφασή του για τον κατηγορούμενο, ο οποίος είχε διακρίσεις στο άθλημα του τζούντο. Με την απόφαση του είχε επιβληθεί κάθειρξη δέκα ετών χωρίς αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Ωστόσο, το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει