ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Τεράστια προβλήματα και στη Σητεία

25

“Η “επικοινωνιακή ικανοποίηση” από την καταγωγή της αναπληρώτριας υπουργού κ. Αγαπηδάκη από τον τόπο μας δεν λύνει τα προβλήματα στο νοσοκομείο της Σητείας που έμεινε με έναν παθολόγο μετά την παραίτηση ενός ακόμη γιατρού από το ΕΣΥ”.

Αυτό αναφέρεται στην ανακοίνωση των οργανώσεων βάσης Κρήτης του ΜέΡΑ25 στην οποία ακόμη επισημαίνοντας τα εξής:

“Στην Ελλάδα του κυρίου Μητσοτάκη η υγεία των πολιτών δοκιμάζεται καθημερινά. Οι τεράστιες ελλείψεις, ειδικά στους απομακρυσμένους νομούς, δείχνουν τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. Είναι αποκαλυπτική η ανακοίνωση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σητείας.

Η Παθολογική Κλινική, μετά την παραίτηση ενός ακόμα γιατρού από το ΕΣΥ, από τον Σεπτέμβριο θα λειτουργεί μόνο με έναν παθολόγο. Η γιατρός που οργανικά ανήκει στο Βενιζέλειο του Ηρακλείου έλαβε «εντέλλεσθε» για να παραμείνει στο Νοσοκομείο για άγνωστο ακόμα χρόνο ώστε να καλύψει τα κενά.

Με τον τρόπο αυτό η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ακυρώνει και το μοναδικό κίνητρο που υπάρχει για τη στελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων, αυτό της πενταετίας υποχρεωτικής υπηρεσίας (η συγκεκριμένη γιατρός έχει ολοκληρώσει την πενταετία και παρόλα αυτά δεν μπορεί να μετακινηθεί στον τόπο της επιλογής της).

Εκτός από την Παθολογική Κλινική και άλλα τμήματα του Νοσοκομείου Σητείας ουσιαστικά υπολειτουργούν χωρίς να μπορούν να βγουν εφημερίες: Η Ορθοπεδική Κλινική έχει 2 oρθοπεδικούς, το Ακτινολογικό Τμήμα έχει 1 ακτινολόγο, το Αναισθησιολογικό Τμήμα έχει 2 αναισθησιολόγους και η Παιδιατρική Κλινική έχει 2 παιδίατρους ενώ αναμένονται και άλλες αποχωρήσεις γιατρών λόγω συνταξιοδότησης.

Όταν φωνάζαμε για την εγκατάλειψη της Υγείας στη Σητεία αλλά και γενικότερα στην Κρήτη έσπευδαν να μας διαψεύσουν με υποσχέσεις και λόγια του αέρα που τελικά ήταν τόσο εφήμερα και καιροσκοπικά όσο είναι και η «σταθερότητα» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Με κάθε ευκαιρία από δω και στο εξής θα υπενθυμίζουμε ποιοι μιλούσαν με αλήθειες. Οι κάτοικοι της Σητείας όπως και όλης της χώρας δικαιούνται αξιοπρεπείς παροχές Υγείας”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει