ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΥΙΟΘΕΣΙΩΝ: Ζευγάρια από την Αυστραλία παραλαμβάνουν τα μωράκια τους από τα Χανιά

-Μετά την ταυτοποίηση του DNA

26

Ασύλληπτες προεκτάσεις με βαθύτατο υπόβαθρο εξακολουθεί να έχει η υπόθεση που έσκασε σαν βόμβα σε ιδιωτικό κέντρο των Χανίων και αφορά σε παρένθετες μητέρες, παράνομες υιοθεσίες, εικονικές εμβρυομεταφορές και άλλα πολλά που ακόμα βρίσκονται υπό διερεύνηση. Μία υπόθεση που δούλευε καιρό το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης και φέρεται να έχει τρομακτικό αντίκτυπο σε πολλά επίπεδα. Δεν είναι μόνο το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, υπάρχουν τριγμοί σε κοινωνικό και βιοηθικό επίπεδο.

Τα όσα έχουν συμβεί και όσα διερευνώνται έχουν αντίκτυπο μέχρι τη μακρινή Αυστραλία αφού δεκάδες ζευγάρια είχαν απευθυνθεί στην ιδιωτική κλινική των Χανίων με το όνειρο απόκτησης ενός βρέφους. Οι Αρχές εκτιμούν ότι περίπου 150 ζευγάρια είχαν ενεργή συνεργασία με την κλινική.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, κάποια εξ αυτών κατάφεραν κατόπιν συντονισμένων ενεργειών της Πρεσβείας και της Εισαγγελίας να παραλάβουν τα μωράκια τους μετά από τη διαδικασία ταυτοποίησης με DNA. Τις ημέρες αυτές στα Χανιά βρίσκονται ανταποκριτές μεγάλων ειδησεογραφικών δικτύων της Αυστραλίας που καλύπτουν όλες τις εξελίξεις για να ενημερώσουν την κοινή γνώμη της χώρας τους.

Από την Κρήτη με τα μωρά τους αγκαλιά έχουν φύγει και άλλοι γονείς που είχαν απευθυνθεί στην κλινική για τη διαδικασία της παρένθετης μητέρας. Τα μωράκια γεννήθηκαν αφού «έσκασε» η υπόθεση και εκείνοι ταξίδεψαν από τις χώρες τους για να τα διεκδικήσουν. Για παράδειγμα ζευγάρι Ιταλών αποχώρησε από την Κρήτη με τα διδυμάκια τους, τα οποία ταυτοποιήθηκαν με DNA.

Στιγμές αγωνίας αλλά και ευτυχίας στο τέλος. Η όλη υπόθεση ωστόσο έχει ακόμα μακρύ δρόμο αφού οι διαδικασίες για όσα πρέπει να ξεκαθαριστούν είναι αρκετά πολύπλοκες και πρωτόγνωρες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει