ΚΡΗΤΗ-ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ 5+1 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ: Στα θύματα του Έβρου αφιερωμένη η έναρξη του φεστιβάλ

47

Στα θύματα της πυρκαγιάς του Έβρου αφιέρωσε την έναρξη του Φεστιβάλ «Κρήτη  – μια ιστορία – 5+1 Πολιτισμοί» ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Η έναρξη του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο κατάμεστο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»  με μια εξαιρετική συναυλία από τον Κώστα Μακεδόνα και τους συνεργάτες του.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στον σύντομο χαιρετισμό του πριν τη συναυλία, αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση που βιώνει και πάλι η Ελλάδα εξαιτίας των πυρκαγιών. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς η συγκυρία της αποψινής ενάρξεως του Φεστιβάλ δεν είναι  καλή για τη χώρα μας, που για ένα ακόμα καλοκαίρι υποφέρει από καταστροφικές πυρκαγιές.

Η σκέψη μας βρίσκεται στους πυροσβέστες που παλεύουν υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες στα μέτωπα των φωτιών, στους συμπολίτες που είδαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να καίγονται και κυρίως στους ανθρώπους που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους στον Έβρο.

Και επειδή πολιτισμός που δεν έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκείας, δεν είναι πολιτισμός, θα μου επιτρέψετε να αφιερώσω τη σημερινή  συναυλία  στα θύματα της πυρκαγιάς».

 ΚΡΗΤΗ-ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ  5+1 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ 
Στα θύματα του Έβρου αφιερωμένη η έναρξη του φεστιβάλ Νωρίτερα ο δήμαρχος μίλησε και για όσα έχουν γίνει στον τομέα του πολιτισμού όλα αυτά τα χρόνια: «Από το 2014 όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου θέσαμε τον πολιτισμό ψηλά στις προτεραιότητές μας.

Επιδιώξαμε να δώσουμε ξανά στην πόλη ξεκάθαρη  πολιτιστική ταυτότητα, να ενισχύσουμε και να αναδείξουμε το εξαιρετικό καλλιτεχνικό δυναμικό του τόπου μας, να συνδέσουμε τον πολιτισμό με τον τουρισμό, να φωτίσουμε την πλούσια ιστορία και την πολιστική κληρονομιά του Ηρακλείου. Σήμερα, κοιτάζοντας προς τα πίσω, δικαιούμαι νομίζω να πω ότι όλο και κάτι κάναμε!

Μαζί με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Αριστέα Πλεύρη και τους συνεργάτες της καταφέραμε τους περισσότερους από τους στόχους που είχαμε θέσει.

 ΚΡΗΤΗ-ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ  5+1 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ 
Στα θύματα του Έβρου αφιερωμένη η έναρξη του φεστιβάλ Το Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 πολιτισμοί», όπως και το «Τέχνη Καθ΄Οδόν» αλλά και τα υπόλοιπα φεστιβάλ που έχουμε καθιερώσει, μαζί με όλη τη δουλειά σε πολλούς ακόμα τομείς του πολιτισμού, όπως για παράδειγμα στη διάσωση και την ανάδειξη των έργων τέχνης του Δήμου Ηρακλείου, αποτελούν παρακαταθήκη για την πόλη μας. Μια παρακαταθήκη που ειλικρινά ελπίζω να διατηρηθεί ζωντανή».

 ΚΡΗΤΗ-ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ  5+1 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ 
Στα θύματα του Έβρου αφιερωμένη η έναρξη του φεστιβάλ Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη  από την πλευρά της μίλησε επίσης για τις φωτιές, έκανε έναν μικρό απολογισμό της θητείας της στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού και ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν και εργάζονται όλα αυτά τα χρόνια για τη διοργάνωση και την επιτυχία του Φεστιβάλ.

Ακολούθησε η συναυλία του Κώστα Μακεδόνα, ο οποίος τραγούδησε τα πιο γνωστά τραγούδια του ενώ μαζί με την Χριστιάννα Γαλιάτσου είπαν και μεγάλες επιτυχίες από την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, κερδίζοντας το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού που γέμισε το κηποθέατρο και δεν σταμάτησε να τραγουδά μαζί τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει