Ευγένιος: Υποκινούμενο από παρεκκλησιαστικά κέντρα το συλλαλητήριο

10

Την ώρα του εσπερινού του Αγίου Τίτου, λίγα μέτρα ανατολικότερα, δεκάδες πιστοί διαδήλωναν στην πλατεία Ελευθερίας, κατά των νέων ταυτοτήτων και της «ηλεκτρονικής σκλαβιάς». Ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος από το ναό του Αγίου Τίτου, δεν απεμπόλησε την ευκαιρία να παρέμβει δημόσια, εκφράζοντας μάλιστα την αντίθεσή του με τη διαμαρτυρία.

«Περιμένετε να δούμε αν χρειαστεί να παρέμβει η Εκκλησία. Κανονικά θα έπρεπε να είμαστε όλοι εδώ απόψε και όχι εκεί (σ.σ. στο συλλαλητήριο) που είναι υποκινούμενο από παραεκκλησιαστικά κέντρα».

Αναφέρομενος στις εικόνες των πολιτών που περιμένουν με τις ώρες στην ουρά στα Αστυνομικά Τμήμα να αλλάξουν ταυτότητες  προκειμένου να αποφύγουν τις νέες δήθεν “με το τσιπάκι” ο ίδιος είπε: «…Σπεύδουν κάποιοι στα αστυνομικά μας τμήματα να βγάλουν ταυτότητα επειδή ακούν τις συνωμοσιολογίες κάποιων. Δηλαδή πιστεύουν ότι η Εκκλησία θα αφήσει το λογισμό μας απαράκλητο και δε θα μας πει αυτό που πρέπει να μας πει στην ώρα που πρέπει να το πει και δε θα αντιδράσει εάν πρέπει να αντιδράσει;».

Τελειώνοντας το λόγο του ο αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πιστούς να εμπιστευθούν την Εκκλησία λέγοντας ότι «υπάρχουν οι πνευματικοί σας ταγοί. Εμπιστευθείτε επιτέλους την Εκκλησία και μην ακούτε τον καθένα που εκμεταλλεύεται την πίστη, την ευσέβεια και την αθωότητα της καρδιά σας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει