Δύο κόσμοι… μαζί για πρώτη φορά

Η ΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΚΑΡΑΣΟΥΛΟΣ ΣΤΟ 9o ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΚΡΗΤΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, 5+1 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ»

4

Σ’ ένα ανθολόγιο της στιχουργικής τους κατάθεσης στη σύγχρονη ελληνική δισκογραφία, η  Λίνα Νικολακοπούλου και ο Παρασκευάς Καρασούλος ανεβάζουν στη σκηνή τους Απόστολο Κίτσο, Παναγιώτη Λάμπουρα και Θοδωρή Νικολάου, στο πλαίσιο του 9ου φεστιβάλ «Κρήτη μια ιστορία    5+1 Πολιτισμοί” του Δήμου Ηρακλείου.

Η συναυλία με τίτλο ~Ανάσα μου κι αέρα~,θα πραγματοποιηθεί  με ελευθερη είσοδο την Κυριακή 27 Αυγούστου, στο Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις στις 9 το βράδυ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, δύο σημαντικοί στιχουργοί ενώνουν τους κόσμους τους μέσα από τις φωνές νέων ερμηνευτών, αναγνωρίζοντας την πολυτιμότητα του μαζί, σε μια κρίσιμη στιγμή για την τέχνη του τραγουδιού αλλά και της πραγματικότητάς μας. Μαζί οι δύο αγαπημένοι δημιουργοί επιμελούνται και συνυπογράφουν μια μουσική παράσταση με άξονα το διάλογο των στίχων, των εικόνων, των τραγουδιών τους…

Και φωνές τους γίνονται τρεις εξαιρετικοί νέοι ερμηνευτές και μουσικοί που φωτίζουν με το δικό τους τρόπο τραγούδια που άντεξαν στο χρόνο, που έγιναν ο λόγος της συγκίνησης και του αισθήματός μας.   Την ενορχήστρωση της παράστασης υπογράφει ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου.

Ταυτότητα  παράστασης

Ερμηνεύουν:

Απόστολος Κίτσος

Παναγιώτης Λάμπουρας

Θοδωρής Νικολάου

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λίνα Νικολακοπούλου – Παρασκευάς Καρασούλος

Ενορχήστρωση: Χρίστος Θεοδώρου

Μαζί τους οι μουσικοί:

Χρίστος Θεοδώρου, πιάνο

Λευτέρης Γιούσιος, ηλεκτρική κιθάρα

Πέτρος Κρεμυζάκης, ηλεκτρικό μπάσο

Διοργάνωση: Δήμος Ηρακλείου – Αντιδημαρχία Πολιτισμού.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει