Οροπέδιο Λασιθίου: Με ηλεκτρικό όχημα ενισχύεται ο στόλος του Δήμου

2

Με τελευταίας τεχνολογίας υπερσύγχρονα ηλεκτρικά οχήματα ενισχύεται ο στόλος των οχημάτων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου. Ήδη παρελήφθησαν από τις υπηρεσίες του Δήμου, ένα ηλεκτρικό VAN κινητό συνεργείο και ένα όχημα (αποφρακτικό – πλυστικό) και προστίθενται στα άλλα δύο που ήδη από τις αρχές καλοκαιριού εξυπηρετούν τις ανάγκες δημοτών και προσωπικού.

Συνολικά θα παραληφθούν επτά ηλεκτρικά οχήματα για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου και δημιουργούνται δέκα σημεία για τη φόρτισή τους.

Η παραλαβή των νέας τεχνολογίας οχημάτων γίνεται στο πλαίσιο πρότασης που είχε υποβάλει ο Δήμος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης – Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου-Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους» και η οποία εγκρίθηκε, συνολικού  προϋπολογισμού 401.760,00 ευρώ

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιάννης Στεφανάκης,  η έγκριση  της πρότασης του Δήμου για την προμήθεια των ηλεκτρικών οχημάτων έρχεται να επισφραγίσει τη συστηματική προσπάθεια και τον σχεδιασμό για την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού εργαλείου προς όφελος των δημοτών του Οροπεδίου υιοθετώντας φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες.

Παράλληλα θα εξοικονομήσει πόρους από τη μείωση του κόστους συντήρησης των οχημάτων και την κατανάλωση καυσίμων.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιώργος Στρατάκης, τόνισε ότι με την ανανέωση του στόλου των οχημάτων του Δήμου με νέας τεχνολογίας ηλεκτροκίνητα οχήματα ενισχύεται η υποδομή του Δήμου, αυξάνονται και αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες προς τους Δημότες,  βελτιώνεται ο χρόνος ανταπόκρισης στα προβλήματα, προστατεύεται το περιβάλλον.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει