Τον Σεπτέμβριο ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες αιτήσεις του Market Pass

2

Την πλήρη εικόνα από τις φορολογικές δηλώσεις, η προθεσμία των οποίων λήγει στο τέλος Αυγούστου, περιμένει το οικονομικό επιτελείο για να ανοίξει την πλατφόρμα του Market Pass 2. Αφού επεξεργαστούν τα στοιχεία των εισοδημάτων  τονίζει το ertnews.gr και οριστικοποιηθούν παλιοί και νέοι δικαιούχοι αναμένεται να ανοίξει τελικά η πλατφόρμα στα μέσα Σεπτεμβρίου με την καταβολή των χρημάτων να εκτιμάται στα μέσα Οκτωβρίου χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν αυτή γίνει σε μία ή δύο δόσεις.

Όσοι έλαβαν το πρώτο Market pass δεν χρειάζονται να ξανακάνουν αίτηση για το νέο επίδομα. Οι νέοι δικαιούχοι που θα προσδιοριστούν από τις φορολογικές δηλώσεις θα προκύψουν από όσους δεν έκαναν αίτηση την πρώτη φορά και από όσους δεν πληρούσαν τα κριτήρια την πρώτη φορά.

Τα χρήματα που θα λάβουν οι δικαιούχοι για το τρίμηνο Αυγούστου Οκτωβρίου φτάνουν τα 66 ευρώ για ένα άτομο, τα 96 ευρώ για ζευγάρι, συν 30 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος. Το ποσό μειώνεται κατά 20% αν ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Δικαιούχοι είναι οι άγαμοι με εισόδημα μέχρι 16.000 ευρώ και οι έγγαμοι με εισόδημα ως 24.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει