Συναντήσεις Αρναουτάκη με Σενετάκη-Παπαθανάση

1

Διαδοχικές συναντήσεις στην Αθήνα είχε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, αναφορικά με την προώθηση ιδιωτικών επενδύσεων στην Κρήτη, αλλά και αναφορικά με την ενίσχυση της Έρευνας και της Καινοτομίας.

Ο περιφερειάρχης συναντήθηκε κατ’ αρχάς με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης κι Επενδύσεων αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, Νίκο Παπαθανάση.  Στη συνάντηση συμμετείχε ακόμα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης.

Στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκαν έργα που αφορούν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ενώ παράλληλα έγινε αναφορά και στον προγραμματισμό έργων και τη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων για έργα που αφορούν σε ολόκληρη την Κρήτη.

Εκτός από τη συνάντηση του με τον Υπουργό, ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση επίσης με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Μάξιμο Σενετάκη και τον γενικό γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας κ. Θανάση Κυριαζή.

Σύσκεψη με τον Μάξιμο Σενετάκη πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Κρήτης
Σύσκεψη με τον Μάξιμο Σενετάκη πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Κρήτης

«Ενώνουμε δυνάμεις για τα έργα της έρευνας και της καινοτομίας στην Κρήτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Αρναουτάκης, τονίζοντας την σημασία της περαιτέρω ενεργοποίησης του συνόλου του ερευνητικού οικοσυστήματος στο νησί.

Όπως ανέφερε επίσης ο περιφερειαρχής, στο πλαίσιο ενεργοποίησης του συγκεκριμένου οικοσυστήματος, προγραμματίζεται στην Περιφέρεια συνάντηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας.

Ο Μάξιμος Σενετάκης από την πλευρά του επεσήμανε τη διαχρονικά σταθερή και εποικοδομητική συνεργασία με τον περιφερειάρχη και τόνισε τη συμβολή των ερευνητικών κέντρων του νησιού στην έρευνα και την καινοτομία στην Ελλάδα.

«Η Κρήτη πρωτοστατεί στην έρευνα και την καινοτομία», είπε ο υφυπουργός σημειώνοντας ότι «η διασύνδεση της έρευνας με την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη της Περιφέρειας μπορεί να αποτελέσει πρότυπο συνεργασίας για όλη τη χώρα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει