Ταυτότητες: Ουρές έξω από τα αστυνομικά τμήματα για το… τσιπάκι

7

Συνέχεια σκοταδισμού και παράνοιας με ουρές κόσμου έξω από τα αστυνομικά τμήματα για να αναθεωρήσουν την ταυτότητά τους και να μην έχουν τσιπάκι που θα τους… παρακολουθεί. Κάποιοι θεωρούν ότι πρόκειται για τη νέα… διαιρετική τομή των ημερών. Μετά το διχασμό των εμβολίων κάποιοι φαίνονται έτοιμοι να σηκώσουν το λάβαρο της επανάστασης κατά των νέων ταυτοτήτων. Σε μεγάλες πόλεις προετοιμάζονται λαοσυνάξεις που σίγουρα θα δούμε εικόνες που δεν είναι πρωτόγνωρες για την Ελλάδα. Στα αστυνομικά τμήμα πάντως οι αστυνομικοί που δέχονται τις αιτήσεις για νέες ταυτότητες μιλούν για αύξηση που ξεπερνά το 300%.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Πάτρας, όπου σύμφωνα με το pelop.gr, έξω από το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, δεκάδες άτομα είχαν υπογράψει μια άτυπη λίστα προτεραιότητας και περίμεναν υπομονετικά, όπως γίνεται κάθε μέρα το τελευταίο διάστημα.

Την Τετάρτη, μια ημέρα μετά τη μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, η άτυπη αυτή λίστα είχε 100 ονόματα. Τη Δευτέρα ξεπερνούσαν τα 130.

Συνωμοσιολογία

Ταυτότητες: Ουρές έξω από τα αστυνομικά τμήματα για το... τσιπάκιΚάποιοι από τους παρευρισκόμενους είπαν ότι ήθελαν να ανανεώσουν την ταυτότητα που είχε «λήξει», γιατί έπρεπε να ταξιδέψουν. Άλλοι είχαν πάει για να δηλώσουν απώλεια. Οι περισσότεροι όμως μιλούσαν για τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες με το τσιπάκι.

Το κλίμα συνωμοσιολογίας που λέει ότι η νέα ψηφιακή ταυτότητα φέρει το «χάραγμα του αντίχριστου που επιβάλλεται από τη νέα τάξη πραγμάτων» ή ενοχοποιεί τη νέα ταυτότητα για παρακολούθηση, δεν άφησε ανεπηρέαστους αρκετούς πολίτες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει