Μαύρο

55

Στο ζήτημα της προφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη από τις αλβανικές Αρχές αναφέρθηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Ξυδάκης είπε ότι ο προφυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας δεν είναι ένας αθώος άνθρωπος, έχει σκοτεινή ιστορία και έχει παίξει έναν ρόλο τον οποίο γνωρίζουν και η Αθήνα και τα Τίρανα.

“Η Αθήνα και τα Τίρανα ξέρουν τον ρόλο του Μπελέρη. Δεν είναι ένας αθώος άνθρωπος, έχει ιστορία πολιτική και έχει ιστορία σκοτεινή. Θα έπρεπε να έχει καθαρίσει αυτή η ιστορία πολλούς μήνες πριν. Και να μην φτάσει να γίνει διπλωματικό αγκάθι στις όχι και τόσο καλές σχέσεις Αθήνας και Τιράνων” είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Ξυδάκης δεν εξήγησε γιατί θεωρεί ότι υπάρχει μια σκοτεινή ιστορία πίσω από τον Φρέντι Μπελέρη.

Πάντως στην Καθημερινή της Κυριακής δημοσιεύθηκαν πληροφορίες ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, φέρεται να είχε στο παρελθόν επαφές και συνεργασία με την εξτρεμιστική οργάνωση ΜΑΒΗ, που είχε πραγματοποιήσει μια σειρά τρομοκρατικών ενεργειών τις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει