Ηράκλειο: Κοινός δράστης σε τουλάχιστον δύο εμπρησμούς

Γιατί είναι επικίνδυνος ο εμπρηστής του εστιατορίου

43

Ο τρόπος δράσης, οι ώρες που έβαλε τις φωτιές και κάποια αλλά στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, από την έρευνα που διενεργείται, οδηγούν τις Αρχές στο συμπέρασμα ότι τουλάχιστον δυο πρόσφατοι εμπρησμοί στο Ηράκλειο έγιναν από το ίδιο άτομο.

Και μάλιστα το άτομο αυτό είναι ικανό να προκαλέσει μεγάλη καταστροφή εάν δεν εντοπιστεί για να σταματήσει τη δράση του… Η υπόθεση που χειρίζεται η Πυροσβεστική και η Αστυνομία και αφορά στον εμπρησμό που σημειώθηκε σε  κατάστημα εστίασης του Ηρακλείου φαίνεται να είναι πολύ σοβαρή, εάν λάβει κανείς υπόψη του, το πώς έδρασε και τι προσπάθησε να κάνει, χωρίς ευτυχώς να το καταφέρει ο δράστης.

Άνοιξε το υγραέριο

Χρονικά, η πρώτη εμπρηστική ενέργεια που διαπράχθηκε και έχει μπει στο μικροσκόπιο στων Αρχών ήταν η φωτιά που εκδηλώθηκε πριν λίγες ημέρες σε κάδους απορριμμάτων. Η εμπρηστική ενέργεια σημειώθηκε τα ξημερώματα στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου, στην οδό Θενών και τέλος στη συμβολή των οδών Κονδυλάκη και Ψυλλάκη. Από τη φωτιά είχαν υποστεί ζημιές και οχήματα που ήταν σταθμευμένα κοντά στους κάδους που καίγονταν.

Γι’ αυτή τη φωτιά σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό και από τις πρώτες ώρες δόθηκαν πληροφορίες για το προφίλ του δράστη, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι κάμερες που εντοπίστηκαν.

Λίγα 24ωρα μετά εκδηλώθηκε μια ακόμα εμπρηστική ενέργεια σε επιχείρηση του Ηρακλείου, η οποία προβλημάτισε τις Αρχές για τα ανολοκλήρωτα σχέδια του δράστη.  Κι αυτό γιατί εάν η φωτιά είχε επεκταθεί, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του εμπρηστή, τότε η καταστροφή θα ήταν ανυπολόγιστη και δεν θα περιοριζόταν μόνο στην επιχείρηση αλλά σε όλο το κτήριο που στεγάζεται.

Πληροφορίες από το περιβάλλον της επιχείρησης αποκαλύπτουν ότι από καθαρή τύχη και μόνο δεν ισοπεδώθηκε ολόκληρο το κτήριο, εξαιτίας μιας αδιανόητης πράξης του ανθρώπου που εισέβαλε και αφού έκανε ζημιές, πήρε χρήματα και αποχώρησε βάζοντας φωτιά στο κατάστημα εστίασης. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι το άτομο που παραλίγο να τινάξει στον αέρα ένα ολόκληρο κτήριο δεν έδρασε ούτε τυχαία ούτε θέλοντας να προκαλέσει μια απλή ζημιά.

Στο μυαλό του φαίνεται από τις κινήσεις του ότι ήθελε να προκαλέσει μεγάλη καταστροφή και αυτό τον καθιστά ιδιαιτέρως επικίνδυνο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φεύγοντας άνοιξε όλες παροχές του υγραερίου… Ευτυχώς όμως, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, στην επιχείρηση, δεν βρήκε την κεντρική παροχή και το κακό περιορίστηκε.

Οι κινήσεις του αυτές, όπως μας τόνισαν άτομα που μας μίλησαν, έχουν γίνει γνωστές στην αρμόδια υπηρεσία, εν προκειμένω στην Πυροσβεστική που διερευνά την υπόθεση και κατά πληροφορίες η έρευνα είναι σε καλό δρόμο και δεν αποκλείεται η προσπάθεια του δράστη να τινάξει την επιχείρηση στον αέρα να συνδέεται και με άλλες παρόμοιες ενέργειες.

Για την υπόθεση αυτή, η οποία χαρακτηρίζεται ως πολύ σοβαρή, αστυνομία και πυροσβεστική έχουν στη διάθεσή τους βίντεο τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, «εάν κάποιος το δει θα μείνει με ανοικτό το στόμα για το τι κάνει και πώς συμπεριφέρεται ο εμπρηστής και διαρρήκτης».

Από την έρευνα όμως των Αρχών δεν έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο και η φωτιά στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου την ίδια χρονική περίοδο να μπήκε από το ίδιο άτομο. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζεται μέχρι στιγμής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει