Φαβορί

56

Η παραίτηση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην εκκλησιαστική κοινότητα, ούτε αιφνιδίασε τη Θεσσαλονίκη. Από την αρχή του χρόνου κυκλοφορούσαν φήμες για αποχώρηση του κ. Άνθιμου, ενώ το τελευταίο τρίμηνο υπήρξε ένα έντονο παρασκήνιο εντός των κόλπων της Εκκλησίας της Ελλάδος τόσο για τον ίδιο, όσο και για άλλους ιεράρχες που είναι σε μεγάλη ηλικία και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Για τον λόγο αυτό έχει συσταθεί μια τριμελής επιτροπή, αποτελούμενη από τους Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο Β’, Χίου, Ψαρρών και Οινουσσών Μάρκο και Λαρίσης και Τιρνάβου Ιερώνυμο, οι οποίοι ανέλαβαν να πείσουν υπερήλικες Μητροπολίτες να αποσυρθούν.

Ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναμένεται να προκύψει από τις εκλογές που θα γίνουν στη ΔΙΣ τον Οκτώβριο και ως επικρατέστερος προβάλλει ο Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου. Είναι στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου, ενώ απολαμβάνει και της στήριξης του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει