Επένδυση στο μέλλον!

36

«Οι κρατικές δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη (Ε&Α) είναι επένδυση στο μέλλον! Ειδικά για μια χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό υψηλής μόρφωσης και εξειδίκευσης, η τεχνολογία και η καινοτομία είναι το όχημα, που θα την φέρει πιο γρήγορα, πιο κοντά στις προηγμένες χώρες του αναπτυγμένου Βορρά» είπε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης με αφορμή τη δημοσιοποίηση στοιχείων της Eurostat, τα οποία,  για την περίοδο 2012-2022, κατατάσσουν την Ελλάδα δεύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο ρυθμό αύξησης των κρατικών δαπανών για Ε&Α και έκτη κατά σειρά στις κρατικές δαπάνες για Ε&Α ως ποσοστό του ΑΕΠ, μεταξύ των «27» χωρών της ΕΕ.

Όπως επισημαίνεται, το 2012 οι κρατικές δαπάνες για Ε&Α στην χώρα μας ανέρχονταν μόλις στο 0,39%, κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ (0,69%), κατατάσσοντας την 18η μεταξύ των «27». Την περυσινή χρονιά, ωστόσο, οι κρατικές δαπάνες για Ε&Α στην Ελλάδα, ανήλθαν στο 0,76% ως ποσοστό του ΑΕΠ, ξεπερνώντας οριακά τον μέσο όρο στην ΕΕ (0,74%).

Η επίδοση αυτή έφερε την Ελλάδα στην 6η θέση μετά τη Γερμανία, τη Φινλανδία, την Αυστρία, τη Δανία και την Ολλανδία. «Η περαιτέρω αύξηση των κρατικών δαπανών για Ε&A και για τη νέα κυβερνητική θητεία της ΝΔ επιβεβαιώνει περίτρανα την ισχυρή πολιτική βούλησή μας να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, με στόχο το αποτέλεσμα της έρευνας να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της χώρας» σημείωσε ο κ. Σενετάκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει