Προκαλεί ο δικηγόρος

22

Την ώρα που η ΑΕΚ θρηνεί για τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της Μιχάλη, ο δικηγόρος που έχει εκπροσωπήσει μέλη των «Bad Blue Boys», ενώ και ο ίδιος είναι οπαδός της Ντιναμό Ζάγκρεμπ προκαλεί με τις δηλώσεις του στα social media. Ο Davorin Karačić στην ανάρτησή του γράφει μεταξύ άλλων ότι «οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι τα μεγαλύτερα ανθρώπινα αποβράσματα που υπάρχουν. Είναι ανθρώπινα σκουπίδια, ναρκομανείς, αριστεροί και αναρχικοί, που πετούν μολότοφ και ποδοπατούν κεφάλια». Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, τονίζει πως τα γεγονότα συνέβησαν τελείως διαφορετικά και σε καμία περίπτωση δεν διαδραματίστηκαν, όπως τα περιγράφουν τα μέσα ενημέρωσης.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Ποιοι είναι οι ακροδεξιοί χούλιγκανς «Bad Blue Boys» που σκότωσαν τον 29χρονο φίλο της ΑΕΚ

Οι Κροάτες οπαδοί είναι γνωστοί για την ακροδεξιά τους δράση καθώς όχι μόνο δεν το κρύβουν, αλλά συχνά υπερηφανεύονται για αυτό. Ο λόγος για τους σκληρούς χούλιγκαν υποστηρικτές της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που λέγονται «Bad Blue Boys». Οι συγκεκριμένοι οπαδοί συμμετείχαν στα αιματηρά γεγονότα στο «Μαξιμίρ» λίγο πριν η Γιουγκοσλαβία βυθιστεί στο αίμα. Στο ντέρμπι του μίσους που έβαλε φωτιά στην πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων, την άνοιξη του 1990.

Για πολλούς, ακόμα και σήμερα, ο πόλεμος μεταξύ Κροατών και Σέρβων είχε ξεκινήσει και επίσημα μέσα στο γήπεδο όπου Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Ερυθρός Αστέρας συγκρούστηκαν με την κυριολεκτική έννοια της λέξης και κατέστησαν σαφές πως οι δυο λαοί ήταν ξένο σώμα μέσα στη Γιουγκοσλαβία, που αργά αλλά σταθερά οδηγούνταν στη διάλυση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει