Βλέπει καλό κλίμα

10

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν μίλησε στη 14η Διάσκεψη των Τούρκων πρέσβεων, που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα και άφησε να εννοηθεί ότι το κλίμα είναι διαφορετικό.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε κατά την έναρξη της συνόδου το καλό κλίμα που βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα αυτό το διάστημα: «Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε με ευαισθησία τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Θα επιδιώξουμε τη συνέχιση του θετικού κλίματος με την Ελλάδα. Περιμένουμε από την Ελλάδα την ίδια ειλικρίνεια που περιμένουμε και στο Αιγαίο».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν μίλησε στη 14η Διάσκεψη των Τούρκων πρέσβεων, που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα και άφησε να εννοηθεί ότι το κλίμα είναι διαφορετικό.Ο Χακάν Φιντάν επισήμανε σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ: «Θα θέλαμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την Τουρκία δεν μπορεί να είναι παγκόσμιος παράγοντας. Η διαδικασία πρέπει να αναζωογονηθεί με την πλήρη ένταξη».

Τονίζοντας τη στάση της Τουρκίας για το Κυπριακό, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κατοχύρωση της κυρίαρχης ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος των Τουρκοκυπρίων είναι η βασική μας πολιτική».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει