Διαφορετικές προσεγγίσεις

34

Δυο διαφορετικές προσεγγίσεις από δύο διαφορετικές εφημερίδες στη Γερμανία.

«Εταιρεία Ελλάδα». Έτσι χαρακτηρίζει τη χώρα μας η γερμανική ΤΑΖ σε ένα άρθρο της. Η εφημερίδα χαρακτηρίζει τη χώρα ως ένα απόλυτα διεφθαρμένο και ανελεύθερο καθεστώς, όπου δικαιοσύνη, κράτος, εγκληματικές δραστηριότητες, ακόμα και τα ΜΜΕ ελέγχονται πλήρως.

«Η χρηματιστηριακή εκτόξευση της Ελλάδας θέτει πρότυπα παγκοσμίως καθώς αναπτύσσεται δύο φορές πιο γρήγορα από την υπόλοιπη Ευρωζώνη» επισημαίνει από την άλλη η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt και αναρωτιέται «πώς το καταφέρνει αυτό ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης», πλέκοντας το εγκώμιο του Έλληνα πρωθυπουργού.

Το «μικρό θαύμα» της ελληνικής οικονομίας απασχολεί τον διεθνή τύπο και η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «το πρώην πτωχευμένο κράτος γίνεται το αστέρι της ανάπτυξης στην Ευρώπη».

Σε μια ιστορική αναδρομή από την Ελλάδα της κρίσης, όπου η χώρα χαρακτηριζόταν: «εφιάλτης για τους επενδυτές», σήμερα οι τιμές στο χριματιστήριο της Αθήνας γνωρίζουν «μόνο μία κατέυθυνση: απότομα ανοδικά», επισημαίνεται.

«Η Ελλάδα, η οποία μόλις πριν από οκτώ χρόνια χρειάστηκε να διασωθεί από την απειλή της εθνικής χρεοκοπίας με δάνεια δισεκατομμυρίων από τους εταίρους της στο ευρώ και σήμερα βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία των κρατών της ΕΕ όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη», σχολιάζει η Handelsblatt. Έχει εξυγιάνει τον προϋπολογισμό της και μειώνει τον λόγο του χρέους της ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ευρωζώνης, αναφέρει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει