Συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη στο Κολυμπάρι

11

Συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη στο Κολυμπάρι θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 στις 9 το βράδυ στο  Λιμάνι Κολυμπαρίου Δήμου Πλατανιά.

Ο Μίκης «συνάντησε» για πρώτη φορά την Κρητική Μουσική, το 1950, στο Κολυμπάρι. Από τότε ξεκίνησε μια πορεία που άλλαξε τον Μουσικό Πολιτισμό μας και ανέδειξε τον ίδιο, κορυφαίο συνθέτη στον κόσμο.

Πάνω στην Κρητική Μουσική, μαζί με τη Λαϊκή και τη Βυζαντινή, ο Μίκης Θεοδωράκης οικοδόμησε το Μουσικό του Έργο και μας χάρισε εκατοντάδες τραγούδια κι άλλα μουσικά έργα που πλουτίζουν την ζωή μας και προβάλλουν στο παγκόσμιο στερέωμα τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Εις ανάμνηση αυτής της συνάντησης, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ με την υποστήριξη του Δήμου Πλατανιά και των Φορέων και Συλλόγων της Δ.Ε. Κολυμπαρίου διοργανώνουν τη συναυλία με τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη,   με ερμηνευτές τους Κώστα Θωμαΐδη και Ιωάννα Φόρτη και με τη μουσική επιμέλεια του Γιώργου Σαλτάρη.

Η βραδιά θα ανοίξει με Κρητική Μουσική από τους Στέλιο και Λεωνίδα Λαϊνάκη (λαούτο-τραγούδι) και Παναγιώτη Δαρμαράκη (βιολί).

Τη συναυλία προλογίζει ο Γιώργος Αγοραστάκης, πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη. Οργάνωση Παραγωγής: Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης.

Είδοδος ελεύθερη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει