“Εισέβαλαν” σε γλέντι αρραβώνα οι αστυνομικοί για τον τραυματισμό από αδέσποτη

58χρονος τραυματίστηκε στο στήθος ενώ καθόταν σε καφενείο ένα χιλιόμετρο μακριά

54

Ο τραυματισμός 58χρονου από αδέσποτη σφαίρα ενώ καθόταν αμέριμνος σε καφενείο στην περιοχή του Εσταυρωμένου Ρεθύμνου προκάλεσε μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση τη νύχτα της Παρασκευής.

Η σφαίρα, που ευτυχώς βρήκε τον 58χρονο επιφανειακά στην περιοχή του στήθους, είχε πυροδοτηθεί, όπως προέκυψε στην πορεία των ερευνών, από σπίτι στην κοινότητα Πρίνου όπου βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη γλέντι αρραβώνων. Το καφενείο στο οποίο καθόταν ο 58χρονος βρισκόταν περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από την εκδήλωση, ενώ για μερικά εκατοστά η σφαίρα θα μπορούσε να είχε πλήξει κάποιο ζωτικό όργανο.

Αυτή τη φορά η τοπική ΕΛ.ΑΣ πήρε την απόφαση να επέμβει άμεσα, χωρίς να περιμένει το ξημέρωμα, όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και επεισόδια. Είναι το τρίτο περιστατικό τραυματισμού από μπαλοθιές στην Κρήτη τον τελευταίο μήνα και η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε χρόνο dt οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση από δυνάμεις της ΕΚΑΜ Κρήτης, της ΟΠΚΕ Ηρακλείου και Ρεθύμνου, των ΤΑΕ Ρεθύμνου, Χανίων και Μυλοποτάμου και της Ασφάλειας Ρεθύμνου. Ήταν πραγματικά πρωτόγνωρο το σκηνικό, με τους δεκάδες πάνοπλους αστυνομικούς να καταφθάνουν στο χώρο της εκδήλωσης με τους περίπου 60 καλεσμένους.

Φυσικά στη θέα των αστυνομικών, υπήρξαν, όπως περιγράφεται, αντιδράσεις, όμως γρήγορα ηρέμησαν τα πνεύματα καθώς ο επικεφαλής της επιχείρησης δεν άφησε περιθώρια. Εξαιτίας των πυροβολισμών στο γλέντι του αρραβώνα, κινδύνευσε η ζωή κάποιου ανθρώπου που καθόταν σε ένα καφενείο σε άλλη περιοχή.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 50χρονου οικοδεσπότη για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και υπόθαλψη εγκληματία καθώς δεν θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητα του ατόμου που πυροβολούσε. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, αστυνομικοί βρήκαν πλήθος κενών φυσιγγίων.

Πριν λίγες ημέρες η «Π» είχε αναφερθεί εκτενώς στο φαινόμενο των άσκοπων πυροβολισμών με αφορμή την σφαίρα που προσγειώθηκε σε αθλητικές εγκαταστάσεις στο Ηράκλειο, ενώ ήταν σε εξέλιξη τουρνουά. Λίγες ημέρες πριν  σε χωριό του δήμου Πλατανιά Χανίων ένας υπερήλικας που βρισκόταν στον κήπο του τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα.

Ο παππούς υποβλήθηκε σε τρία ράμματα και ήταν  τυχερός μέσα στην ατυχία του. Η σφαίρα προερχόταν, όπως προέκυψε από την προανάκριση, από γάμο που γινόταν στην περιοχή. Αστυνομικοί συνέλαβαν τον 33χρονο γαμπρό για υπόθαλψη εγκληματία καθώς αρνήθηκε να κατονομάσει το πρόσωπο που πυροβολούσε. Είχε προηγηθεί ο ελαφρύς τραυματισμός 46χρονης Ελβετίδας, η οποία καθόταν αμέριμνη σε ταβέρνα στον Αποκόρωνα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει