Η «Γυναίκα της Ζάκυθος» στο ανοικτό θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ»

15

Το έργο  «Γυναίκα της Ζάκυθος» του Διονύσιου Σολωμού, ένα κείμενο που έμελλε να μείνει ανολοκλήρωτο παρουσιάζεται σήμερα Σάββατο 5 Αυγούστου, στις 9:30 το βράδυ, στο ανοικτό θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ», σε επιμέλεια και σκηνοθεσία Στέλλας Κουφάκη.

“Ogni bene ha il suo male”

«Κάθε καλό έχει το κακό του»

Στην παράσταση μια ηθοποιός, μια γυναίκα, προσεγγίζει τα χειρόγραφα του Σολωμού ως «σκεπτόμενη αναγνώστρια» (riflesiva lettrice), όπως αξίωνε ο ίδιος ο ποιητής.

Με την εκτύλιξη της ιστορίας, παρασύρεται κι αποροφάται από τον ιλιγγιώδη ρυθμό του σολωμικού έργου, κάνοντας κτήμα της και βίωμα τον πόνο και τις αγωνίες των χαρακτήρων – έρχεται αντιμέτωπη με τα δικά της σκοτάδια, τους φόβους και τις αναστολές και υμνεί την πολυπλοκότητα και τη φθαρτότητα της ανθρώπινης φύσης.

Συντελεστές: Επιμέλεια κειμένου: Στέλλα Κουφάκη. Σκηνοθεσία / Διαμόρφωση σκηνικού χώρου: Στέλλα Κουφάκη. Video παράστασης: Μαρία Παπαδάκη. Φωτισμοί: Αντώνης Αλεξάκης. Σχέδιο αφίσας: Ξάνθος Βενιζέλος

Γραφιστική επιμέλεια: Ειρήνη Φερεντζάκη

*Η εικαστική δημιουργία της αφίσας αποτελεί μια σπουδή πάνω στη «Σταύρωση» του Φράνσις Μπέικον. Ερμηνεία: Σοφία Δερμιτζάκη

Φωτογραφίες: Μάνος Πολιτάκης

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και στηρίζεται από τον Δήμο Ηρακλείου, ΔΗΚΕΗ.

Είσοδος ελεύθερη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει