Επαναλειτουργεί η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας

10

Σε τροχιά επαναλειτουργίας μπήκε η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας του ΠΑΓΝΗ, που είχε τεθεί εκτός λόγω της έλλειψης κονδυλίων. Μετά τη δημοσιότητα και τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, φαίνεται πως βρέθηκε λύση, όπως μας πληροφορεί η 7η ΥΠΕ Κρήτης.

«Η εξασφάλιση της βιωσιμότητας και της συνέχισης λειτουργίας των δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης αποτελεί βασική προτεραιότητα τόσο της Διοίκησης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης όσο και του Υπουργείου Υγείας» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, επιβεβαιώνοντας την επαναλειτουργία της Κινητής Μονάδας.

Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, μετά από εισήγηση της 7ης ΥΠΕ, εγκρίθηκε και το νοσοκομείο έλαβε έκτακτη επιχορήγηση ποσού 75.000 ευρώ, το οποίο θα διατεθεί για την κάλυψη των δαπανών μισθοδοσίας των επαγγελματιών υγείας που πλαισιώνουν το υφιστάμενο προσωπικό του Νοσοκομείου, μέλη της Πολυκλαδικής Ομάδας Παρέμβασης (Π.Ο.Π) της Μονάδας.

«Η πρόβλεψη πιστώσεων στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου, αλλά και ο προγραμματισμός των απαιτούμενων προσλήψεων αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση της απρόσκοπτης λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας του ΠΑΓΝΗ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει