Αλεξάκης: Στόχος μας μια πόλη προσβάσιμη για τα ΑμεΑ

2

Την πρόθεσή του να καταστεί το Ηράκλειο μια πόλη 100% προσβάσιμη και φιλική προς τα άτομα με αναπηρία εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Αλεξάκης, σε συνάντηση που είχε χθες με εκπροσώπους σωματείων ΑμεΑ.

Ο Γ. Αλεξάκης συναντήθηκε στην έδρα των σωματείων στην συνοικία της Αγίας Αικατερίνης, του Ηρακλείου, με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Κρήτης Γιώργο Βιδάκη, τον πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Ανάπηρων Πολιτών Χαράλαμπο Γερώνυμο και την ταμία του νομαρχιακού τμήματος ΑμεΑ Ηρακλείου Χρυσούλα Τόλια και συζήτησαν τα προβλήματα και τα ανυπέρβλητα – και κατά κυριολεξία – εμπόδια που συναντούν τα άτομα με αναπηρία στην πόλη του Ηρακλείου.

Ο Γιώργος Αλεξάκης, υπογραμμίζοντας τη φιλοσοφία της συμπερίληψης που διαπνέει την παράταξη “ΜΑΖΙ για το Ηράκλειο” της οποίας ηγείται, σημείωσε ότι στόχος του ίδιου και της ομάδας του είναι η πόλη να γίνει απολύτως προσβάσιμη για τα ΑμεΑ: στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, τις πλατείες, τα δημοτικά κτήρια και τους χώρους εκδηλώσεων.

Ο ίδιος μάλιστα, πέραν της ευαισθησίας του γύρω από το θέμα, πριν από λίγο καιρό ως μηχανικός έλαβε Πιστοποίηση Ελεγκτή Προσβασιμότητας, έχοντας πια και την απολύτως εξειδικευμένη “ματιά” για τον σχεδιασμό των επιβεβλημένων αυτών παρεμβάσεων στον Δήμο Ηρακλείου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει