Κορώνη Μαγαρά: Σφαίρα προσγειώθηκε σε γήπεδο στη διάρκεια τουρνουά

-Παραμένουμε αμετανόητοι στην Κρήτη με τις μπαλοθιές

Αμετανόητοι παραμένουμε στην Κρήτη με τις μπαλοθιές, παρά το αίμα που έχει χυθεί… Είναι θλιβερό ότι αντί να διδασκόμαστε από τραγωδίες του παρελθόντος, συνεχίζουμε ακάθεκτοι να επιδιδόμαστε σε καταιγισμό πυρών στη διάρκεια πολυπληθών κοινωνικών εκδηλώσεων, όπως οι γάμοι, με κίνδυνο τόσο για τους ίδιους τους προσκεκλημένους όσο και για ανθρώπους άσχετους που μπορεί να κάθονται αμέριμνοι στο μπαλκόνι του σπιτιού τους, στον κήπο τους, να κάνουν  έναν περίπατο ή να βρίσκονται σε μία αθλητική δραστηριότητα.

Τυχεροί ήταν όλοι  όσοι βρέθηκαν χθες σε χώρο άθλησης, στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά, όπου ήταν σε εξέλιξη τουρνουά πάντελ. Πραγματικά δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους, βλέποντας τη σφαίρα που είχε καταπέσει στο γρασίδι του γηπέδου, ενώ νωρίτερα ακούγονταν πυροβολισμοί, πιθανότατα στο πλαίσιο κάποιας κοινωνικής εκδήλωσης στην περιοχή.

Όπως ήταν φυσικό η Αστυνομία ενημερώθηκε άμεσα και το συμβάν διερευνάται από την Ασφάλεια Ηρακλείου.

Τραυματίστηκε ηλικιωμένος από «αδέσποτη»

Μόλις προχθές σε χωριό του δήμου Πλατανιά Χανίων ένας υπερήλικας που βρισκόταν στον κήπο του τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα. Ο παππούς υποβλήθηκε σε τρία ράμματα και ήταν  τυχερός μέσα στην ατυχία του. Η σφαίρα προερχόταν, όπως προέκυψε από την προανάκριση, από γάμο που γινόταν στην περιοχή. Αστυνομικοί συνέλαβαν τον 33χρονο γαμπρό για υπόθαλψη εγκληματία καθώς αρνήθηκε να κατονομάσει το πρόσωπο που πυροβολούσε.

Λίγες ημέρες πριν, στην περιοχή του Αποκόρωνα, τραυματίστηκε, ελαφρά και πάλι, από άσκοπο πυροβολισμό μία 46χρονη Ελβετίδα, η οποία καθόταν αμέριμνη σε ταβέρνα της περιοχής.

Ηράκλειο: Από το γαμήλιο γλέντι στο Τμήμα για τους πυροβολισμούς

Δεν είχε τελειώσει καλά-καλά το γαμήλιο γλέντι και αστυνομικοί πουρνό-πουρνό πήγαν για έρευνες στα σπίτια της νύφης και του γαμπρού, σε κεφαλοχώρι του νομού Ηρακλείου, καθώς το προηγούμενο βράδυ, κατά το ξεπροβόδισμα των μελλόνυμφων, έπεσε καταιγισμός πυροβολισμών.

Η σφαίρα έπεσε μέσα στο γήπεδο
Η σφαίρα έπεσε μέσα στο γήπεδο

Μάλιστα στην κοινωνική εκδήλωση ήταν εκατοντάδες οι καλεσμένοι. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους αρκετοί γνωστοί Ηρακλειώτες, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες κλπ.

Αστυνομικοί συνέλαβαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου τον 38χρονο γαμπρό και τον πατέρα του.

Σημαντικοί Κρητικοί καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Σκουλάς και  ο Νίκος Γωνιανάκης,  έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και χρόνια ότι στις εκδηλώσεις στις οποίες παίζουν, οι μπαλοθιές απαγορεύονται διά ροπάλου και καλούν τον κόσμο να το σεβαστεί για να μην χαλάσει το γλέντι πριν ακόμα ξεκινήσει. Όσοι περισσότεροι καλλιτέχνες ακολουθήσουν με σθένος και συνέπεια αυτόν τον δρόμο, τότε όλο και περισσότερο κάποιοι θα εμπεδώσουν ότι οι άσκοποι πυροβολισμοί δεν είναι πλέον κοινωνικά ανεκτοί. Είναι καιρός αυτό το μήνυμα να αρχίσουν να το στέλνουν και  οι ίδιοι οι προσκεκλημένοι, με την αποχώρησή τους από τις εκδηλώσεις. Και μπροστάρηδες οφείλουν να είναι εκείνοι οι καλεσμένοι που κατέχουν αξιώματα και διατηρούν άλλο κοινωνικό status.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει