Έφοδος της Δίωξης Ηρακλείου στα… άδυτα της πολυτελούς ναρκο-βίλας

Τέτοιο στήσιμο ούτε στα καρτέλ της Κολομβίας - Εκπληκτοι οι αστυνομικοί

Η έφοδος των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου στα… άδυτα της έπαυλης στο Καπανδρίτι ήταν αποκάλυψη. Τόσο εκείνοι όσο και οι συνάδελφοι τους στην  Υποδιεύθυνση Δίωξης Αττικής και στην ΕΚΑΜ  όσο προχωρούν, τόσο ανακαλύπτουν έκπληκτοι το μέγεθος  της ναρκο-μπίζνας. Τέτοιος επαγγελματισμός ούτε στα καρτέλ της Κολομβίας. Γίνεται λόγος για προϊόν top ποιότητας σε ένα πανάκριβο εργαστήριο, το οποίο υπολογίζεται ότι στοίχισε για να στηθεί πάνω από 100.000 ευρώ.

Οι  αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου δούλευαν από τον Μάιο  την υπόθεση με την πολυτελέστατη έπαυλη που παρείχε τέλεια κάλυψη στην ναρκο-μπίζνα που είχε στήσει το εγκληματικό δίκτυο σε ολόκληρη την Αττική. Η βίλα είχε μισθωθεί ένα χρόνο τώρα. Ήδη στα χέρια των Αρχών, μετά την κινηματογραφική επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων σε βίλες και διαμερίσματα στη  βορειοανατολική Αττική,  στην «καρδιά» της Αθήνας, στην Κυψέλη, στην Ποσειδώνος  στην παραλιακή και σε άλλες περιοχές, βρίσκονται επτά από τους οχτώ ταυτοποιημένους κατηγορούμενους.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση που εξελίχθηκε επιχειρησιακά εξ ολοκλήρου εκτός Κρήτης από τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου που απέδειξαν για μία ακόμα φορά ότι διαθέτουν πάθος, αφοσίωση, επαγγελματισμό και στεγανά. Φυσικά η  συνδρομή των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής  και της ΕΚΑΜ ήταν επιβεβλημένη και πολύτιμη.

Ήδη έχουν κατασχεθεί 350 δενδρύλλια, περισσότερα από 150 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 50 κιλά κατεργασμένη κάνναβη, «σοκολάτα», πάνω από 70 κιλά φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, 900 ml κατεργασμένης κάνναβης σε υγρή μορφή και σχεδόν 40.000 ευρώ σε μετρητά. Στελέχη της Δίωξης μιλούν για ναρκωτικά top ποιότητας, κατηγορίας του Ice, με επιλογή προς επεξεργασία μόνο της «αφρόκρεμας».

Έως και πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται κατά την ΕΛ.ΑΣ το προσδοκώμενο όφελος.  Και για να παραχθεί κορυφαίο σε ποιότητα προϊόν, τα «κεφάλια» είχαν επενδύσει μεγάλα χρηματικά ποσά για τον εξοπλισμό. Αστυνομικοί μιλούν  για υπερσύγχρονο και πανάκριβο εργαστήριο επεξεργασίας, κόστους, όπως προαναφέρθηκε, άνω των 100.000 ευρώ.

Ποια είναι όμως τα πρόσωπα του εγκληματικού δικτύου και πώς δρούσε το κύκλωμα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ;

Ο  «αρχηγός»

Πρόκειται για 54χρονο Έλληνα, ο οποίος διαμένει σε διαμέρισμα στην περιοχή του Μενιδίου. Κατά τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, ο φερόμενος «αρχηγός» περνούσε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μέσα στο σπίτι του, «σπιτόγατος» δηλαδή,  με ένα τηλέφωνο στο χέρι.

Του  αποδίδεται ότι είχε συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση που την διεύθυνε κιόλας.  Η εγκληματική ομάδα δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης σε εσωτερικό χώρο με αποτέλεσμα την παραγωγή ακατέργαστης κάνναβης, την συσκευασία και αποθήκευση της, τη μεταφορά της και τελικά τη διακίνηση της με αποκλειστικό σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους στα μέλη της, από τη συστηματική, κατ’  επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση διακίνηση των παραγόμενων ποσοτήτων.

Ο ίδιος έχοντας αρχηγικό ρόλο φέρεται να είχε «στρατολογήσει» τα υπόλοιπα μέλη, καθορίζοντας το ρόλο καθενός από αυτά, ενώ χρηματοδοτούσε την εγκατάσταση της καλλιέργειας, καλύπτοντας το σύνολο των εξόδων για την ενοικίαση και συντήρηση της οικίας (πληρωμή λογαριασμών ενέργειας κλπ). Ακόμα του αποδίδεται ότι  συντόνιζε τα υπόλοιπα μέλη για τη διακίνηση της κάνναβης και ειδικότερα την συσκευασία-αποθήκευση και μεταφορά της. Συνελήφθη στο σπίτι του, στο Μενίδι.

Έφοδος της Δίωξης Ηρακλείου στα… άδυτα της πολυτελούς ναρκο-βίλας Οι… υπαρχηγοί

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, πολύ κοντά στον φερόμενο αρχηγό, βρίσκονταν δύο άτομα που τοποθετούνται ψηλά στην ιεραρχία. Πρόκειται για έναν 54χρονο Έλληνα και έναν 33χρονο Ουκρανό. Όπως αναφέρεται, είχαν εγκαταστήσει στη βίλα του Καπανδριτίου  ολοκληρωμένο σύστημα καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης. Οι ίδιοι φέρονται να είχαν αναλάβει αποκλειστικά όλο το φάσμα της καλλιέργειας, από το στάδιο της φύτευσης έως το στάδιο της συγκομιδής και συσκευασίας.

Επιπλέον, όπως τους αποδίδεται, ήταν επιφορτισμένοι με τη φύλαξη της φυτείας, διαμένοντας στην έπαυλη καθ΄ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Συνελήφθησαν εντός της βίλας.

Ο μεταφορέας

Ο  ρόλος του μεταφορέα στο κύκλωμα αποδίδεται σε έναν 51χρονο Έλληνα ταξιτζή. Και η επαγγελματική του ιδιότητα δεν είναι διόλου τυχαία, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. Παρείχε στο κύκλωμα τέλεια κάλυψη. Περιγράφεται ότι παραλάμβανε από την έπαυλη μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και κατ’ εντολή του αρχηγού, τις παρέδιδε στο βασικό διακινητή της ομάδας για περαιτέρω προώθηση. Αναφέρεται ότι με το ταξί του είχε κάνει τουλάχιστον έξι μεταφορές συνολικής ποσότητας τουλάχιστον 43 κιλών κάνναβης. Συνελήφθη στο σπίτι του, στην παραλιακή λεωφόρο.

Ο… μπαλαδόρος της διακίνησης

Ένας 54χρονος Έλληνας χαρακτηρίζεται από την ΕΛ.ΑΣ ως βασικός διακινητής του δικτύου. Ενεργούσε πάντα κατόπιν συνεννόησης με τον αρχηγό. Παραλάμβανε, αποθήκευε, έσπρωχνε. Συνελήφθη στο σπίτι του στην Κυψέλη. Το διαμέρισμα-καβάντζα με τα 50 κιλά κατεργασμένης κάνναβης ήταν στην ίδια γειτονιά.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα μία 51χρονη Ρουμάνα, η οποία φέρεται να επισκεπτόταν συχνά  την έπαυλη, στην περιοχή του Καπανδριτίου,  όπου ήταν εγκατεστημένη η καλλιέργεια και φέρεται να παρείχε άμεση συνδρομή στη συγκομιδή και στην αποξήρανση. Συνελήφθη στον δρόμο.

Εντός της βίλας συνελήφθη ακόμα ένας Έλληνας, 41 ετών. Ο μόνος που διέφευγε έως χθες ήταν ένας 51χρονος Έλληνας, στον οποίο αποδίδεται ότι ήταν άμεσος συνεργός του βασικού διακινητή. Πρόκειται για  σπουδαία δουλειά της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για διάφορους λόγους.

1ον παρά το γεγονός ότι οι εμπλεκόμενοι δεν σχετίζονται με την Κρήτη, η Δίωξη Ναρκωτικών «έτρεξε» τη δουλειά καθώς αξιολόγησε ως απολύτως σοβαρή και βάσιμη πληροφορία από επισύνδεση.  Σαφώς και δεν είναι η πρώτη φορά που αστυνομικοί της Δίωξης επιχειρούν εκτός Κρήτης. Θυμίζουμε τις υποθέσεις με τις μεταφερόμενες ποσότητες κόκας  από χώρες του εξωτερικού. Σε αυτές τις υποθέσεις ωστόσο οι «πρωταγωνιστές» ήταν κρητικοί.

2ον επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι παγιώνεται το μοντέλο της καλλιέργειας δενδρυλλίων σε επαύλεις  της Αττικής. Ποιες χαράδρες, ποιες ρεματιές και ποια θερμοκήπια; Ναρκο-μπίζνες σε χλιδάτες βίλες, δίπλα σε πισίνες και σάουνες, με υπερσύγχρονα εργαστήρια, τεχνικές και επιστημονικές γνώσεις, υπό την κάλυψη της πολυτελούς ιδιωτικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις τον περασμένο Μάιο σε έφοδο αστυνομικών της Δίωξης Καλαμάτας σε δύο απόμερες βίλες στην περιοχή του Μαρκόπουλου είχαν κατασχεθεί πάνω από 30 κιλά χασίς και περισσότερα από 700 δενδρύλλια. Και το 2018 σε άλλη μεγάλη επιχείρηση είχε εξαρθρωθεί πολυμελές κύκλωμα που  είχε εγκαταστήσει σε βίλες της Αττικής υπερσύγχρονα εργαστήρια καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει