«Ήθελε να πνιγεί…»: Μαρτυρίες από τη διάσωση της 21χρονης στο λιμάνι του Ηρακλείου

Την έσωσαν τρεις λιμενικοί, ενώ δεκάδες άνθρωποι παρακολουθούσαν την επιχείρηση

 «Έδειχνε ότι δεν ήθελε να σωθεί. Προσπαθούσε να πνιγεί. Είχε αφεθεί εντελώς στη μοίρα της…». Συγκλονίζουν οι περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων που βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο λιμάνι του Ηρακλείου, παρακολουθώντας την αγωνιώδη διάσωση 21χρονης που έπεσε στα νερά του λιμανιού με πρόθεση, όπως αναφέρεται,  να δώσει τέλος στη ζωή της. Φύλακες-άγγελοι τρεις λιμενικοί, μία γυναίκα επικελευστής και δύο άνδρες ανθυπασπιστές. Βούτηξαν χωρίς δεύτερη σκέψη στη θάλασσα για να σώσουν το κορίτσι.

Οι τρεις λιμενικοί  περίμεναν στον καταπέλτη να δέσει επιβατηγό ταχύπλοο  όταν άκουσαν μία εργαζόμενη σεκιούριτι να προσπαθεί να αποτρέψει μία  κοπέλα να προχωρήσει προς την προβλήτα. Εκείνη όμως δεν υπάκουσε και προχώρησε. Τότε η επικελευστής κινήθηκε προς την πλευρά της.

Όπως περιγράφεται, η κοπέλα γύρισε, την κοίταξε και έπεσε κατευθείαν στη θάλασσα, μαζί με την τσάντα της. Η λιμενικός έσπευσε να της απλώσει χέρι βοηθείας. Με τα πόδια της να τα κρατούν πολίτες, έγειρε τον κορμό της προς τη θάλασσα, καλώντας την κοπέλα που επέπλεε να πιάσει το χέρι της. Τότε εκείνη άρχισε να βάζει επίμονα το κεφάλι της μέσα στο νερό, προσπαθώντας να πνιγεί.

Πρώτος στο νερό έπεσε ο ένας από τους δύο ανθυπασπιστές, όσο ο συνάδελφός του έσπευσε να φέρει εξοπλισμό.

Ο λιμενικός που είχε πέσει στο νερό, πάλευε να κρατήσει το κεφάλι της κοπέλας πάνω από την  επιφάνεια της θάλασσας για να μην πνιγεί. Της είχαν πετάξει σωσίβιο, όμως τέντωνε σκοπίμως τα χέρια της, όπως περιγράφεται, με αποτέλεσμα αυτό να γλιστράει και να φεύγει. Η κοπέλα αρνούνταν να συνεργαστεί, να βοηθήσει τον εαυτό της αλλά και τους λιμενικούς που πάσχιζαν να την σώσουν.

Τελικά στο νερό χρειάστηκε  να πέσουν διαδοχικά τόσο η επικελευστής όσο και ο έτερος ανθυπασπιστής  προκειμένου να βοηθήσουν τον συνάδελφο τους. Τελικά, στο σημείο επιστρατεύτηκε μία λέμβος  πάνω στην οποία έβαλαν την κοπέλα. Όπως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες, ναι μεν είχε τις αισθήσεις της, όμως βαριανάσαινε και ήταν σε κατάσταση πλήρους απάθειας. Καμία αντίδραση. Μισόκλειστα μάτια και βαριά ανάσα. Όλοι τώρα εύχονται η κοπέλα να βρει την κατάλληλη στήριξη ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στη ζωή της. Όσο για τους τρεις λιμενικούς, μπορεί η αδρεναλίνη να χτύπησε κόκκινο, άξιζε όμως τον κόπο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει