Στο Ρέθυμνο «κρύβεται» το μυστικό του τεμαχισμένου άνδρα

Από περιοχή του Ρεθύμνου είχαν «φορτωθεί» τα τεμαχισμένα ανθρώπινα μέλη που βρέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στο εργοστάσιο ανακύκλωσης  της  ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι Χανίων, κατά τη διαδικασία διαλογής των απορριμμάτων. Σε αυτό έχουν καταλήξει με βεβαιότητα οι έρευνες των Αρχών, με βάση τα στοιχεία που άντλησαν από τους εργαζόμενους στη διαδημοτική επιχείρηση.

Έτσι, δεν αποκλείεται τα επόμενα 24ωρα να εμπλακούν ενεργά στο κομμάτι των ερευνών και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρεθύμνου λόγω αρμοδιότητας. Προς το παρόν, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΔΙΣΑ παραμένουν αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων που μαζί με εργαζόμενους  συνεχίζουν να ψάχνουν μέσα σε τόνους απορριμμάτων και φοβερής δυσοσμίας για τα υπόλοιπα ανθρώπινα μέλη. Την πρώτη μέρα βρέθηκε  το κεφάλι και ώρες αργότερα εντοπίστηκαν  τμήματα των κάτω άκρων.

Χθες έγινε γνωστό ότι σε μία από τις σακούλες υπήρχαν σπλάχνα, ενώ απογευματινές ώρες υπήρξε πληροφορία ότι βρέθηκε ένα ακόμα τμήμα, πιθανότατα  από τον κορμό του θύματος. Η διαδικασία αναζήτησης συνεχίζεται, με τους αστυνομικούς να ψάχνουν  τα χέρια του δολοφονημένου άνδρα, αν και δεν αποκλείεται να πολτοποιήθηκαν πριν τον εντοπισμό του κεφαλιού οπότε και σήμανε συναγερμός. Υπάρχουν μαρτυρίες ότι το περιεχόμενο από κάποιες κλειστές σακούλες μύριζε αφόρητα.

Είναι πάντως ανατριχιαστικές  οι μαρτυρίες των εργαζομένων που εντόπισαν το κεφάλι. Οι άνθρωποι υπέστησαν σοκ. Όπως περιγράφεται, η σακούλα είχε ανοίξει και είδαν ένα μάτι. Θεώρησαν ότι πρόκειται για κάποια κούκλα. Όμως πολύ γρήγορα διαπίστωσαν ότι ήταν ανθρώπινο κεφάλι. Αρχικώς, πιθανότατα λόγω των μακριών μαλλιών, θεωρήθηκε ότι ανήκει σε γυναίκα, όμως ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε ότι πρόκειται για άνδρα, πιθανότατα ασιατικής καταγωγής, ηλικίας μεταξύ 30-40 ετών.

Οι Αρχές προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ και να «χαρτογραφήσουν» το δρομολόγιο των απορριμματοφόρων, όμως δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υπήρξε κάποια πληροφορία για πιθανή ύπαρξη απόδειξης μέσα σε μία από τις σακούλες που ίσως βοηθήσει κάπως στις έρευνες.

Στο Ρέθυμνο διαβιούν χιλιάδες μετανάστες από ασιατικές χώρες (Ινδία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές κλπ) που εργάζονται είτε σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες είτε σε ξενοδοχειακές μονάδες. Ιδιαίτερα η κοινότητα των Ινδών αριθμεί περισσότερα από 800 μέλη και συνυπάρχουν αρμονικά με τους ντόπιους.

Θεωρείται  βέβαιο ότι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν επαφές στους κόλπους των κοινοτήτων αυτών με στόχο την άντληση πληροφοριών που μπορεί να τους οδηγήσει στα ίχνη του θύματος. Ο τρόπος πάντως με τον οποίο ο δράστης ή οι δράστες προσπάθησαν να “εξαφανίσουν” το πτώμα, τεμαχίζοντας το σε πολλά κομμάτια, υποδηλώνει ένα βαθύτερο κίνητρο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει