Για επίσκεψη «εξπρές» στο ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο ο υπουργός Υγείας

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΥΡΙΟ Ο Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Τα νοσοκομεία του Ηρακλείου επισκέπτεται την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε μια περίοδο που τα προβλήματα είναι σοβαρά  και εστιάζονται κυρίως σε θέματα υποχρηματοδότησης και ελλείψεων  σε προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα του υπουργού περιλαμβάνει επισκέψεις στις 9 το πρωί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και στις 11.30 στο Βενιζέλειο, ενώ στις συναντήσεις έχουν ειδοποιηθεί να είναι παρόντες εκτός από τους διοικητές και υποδιοικητές και  οι διευθυντές υπηρεσιών των νοσοκομείων.

Στο πλαίσιο των οδηγιών που έχει δώσει ο πρωθυπουργός για άμεση βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών μέσα στους χώρους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, μεταξύ άλλων αναζητούνται λύσεις για πιο γρήγορη εξυπηρέτηση  του κόσμου στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, για μείωση του χρόνου αναμονής στα χειρουργεία, αλλά και  για ταχύτερη ανταπόκριση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στην διαχείριση και μεταφορά περιστατικών.

Αλλαγές  στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων σχεδιάζονται μετά τον Σεπτέμβριο, αφού ο νέος υπουργός Υγείας θέλει να κάνει μια πρώτη αξιολόγηση για τον τρόπο που λειτουργούν και διαχειρίζονται τα ζητήματα που προκύπτουν, στα νοσοκομεία που διοικούν.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις ανέλαβε καθήκοντα, τους διαμήνυσε ότι πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα, για οτιδήποτε χρειαστεί, όλο το 24ωρο και «όποιος δεν μπορεί, να μας το πει να φύγει», τους είπε χαρακτηριστικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει