Θρίλερ με τον τεμαχισμένο άνδρα σε χώρο ανακύκλωσης στα Χανιά

Ιστορίες «κόκκινου κύκλου»: ο γιος αποκεφάλισε τη μάνα και  η ιερόδουλη τεμάχισε τον φίλο της

69

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσονται οι έρευνες για την ταυτότητα του άνδρα στον οποίο ανήκουν τα ανθρώπινα μέλη που βρέθηκαν  μέσα σε σκουπίδια, στο εργοστάσιο ανακύκλωσης  της  ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι Χανίων, κατά τη διαδικασία διαλογής των απορριμμάτων.

Ήταν 3.30 το μεσημέρι της Τρίτης όταν εργαζόμενοι της διαδημοτικής επιχείρησης διαχείρισης στερεών αποβλήτων Χανίων εντόπισαν ένα  κεφάλι. Σε κατάσταση σοκ έσπευσαν να ενημερώσουν την Αστυνομία.

Αμέσως δόθηκε εντολή να σταματήσει η διαδικασία διαλογής προκειμένου να ελεγχθούν τα απορρίμματα για τον εντοπισμό και άλλων ανθρώπινων μελών. Μία εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία λόγω του μεγάλου όγκου των απορριμμάτων. Πραγματικά, λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκαν στα σκουπίδια και τα …πόδια, τμήματα από τα κάτω άκρα, με τη διαδικασία να συνεχίζεται υπό πραγματικά αντίξοες συνθήκες.

Παράλληλα με τις έρευνες στο χώρο της διαλογής, αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων προσπαθούν μέσα από  καταθέσεις εργαζομένων να αντλήσουν πληροφορίες μήπως και μπορέσουν να προσδιορίσουν σε ποιο απορριμματοφόρο ήταν το κεφάλι ώστε να «χαρτογραφήσουν» το δρομολόγιό του και να έχουν τουλάχιστον ένα γεωγραφικό στίγμα.

Η αρχική αναφορά έκανε λόγο για κεφάλι γυναίκας, όμως ο ιατροδικαστής που κατέφθασε στον τόπο, αποφάνθηκε ότι πρόκειται για άνδρα. Εκτιμάται ότι ο αποκεφαλισμός συνέβη πριν από περίπου δέκα ημέρες, με βάση τα πτωματικά υγρά, όμως μπορεί να είναι και μικρότερο το χρονικό διάστημα καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής επισπεύδουν τη διαδικασία σήψης και αποσύνθεσης. Ακόμα εκτιμάται ότι πιθανότατα πρόκειται για άνδρα ασιατικής καταγωγής.   Πάντως, μέχρι χθες δεν είχε υπάρξει αναφορά για κάποια εξαφάνιση.

Πάντως η υπόθεση του αποκεφαλισμένου άνδρα «ξυπνά» ανατριχιαστικές μνήμες από παρεμφερή εγκλήματα που συγκλόνισαν την τοπική κοινωνία και το πανελλήνιο.

Ήταν τον Σεπτέμβριο του 2001 όταν μία 48χρονη ιερόδουλη στα Χανιά σκότωσε τον 38χρονο φίλο της, τον οποίο στην συνέχεια τεμάχισε για να εξαφανίσει τα ίχνη του. Με βάση τις μαρτυρίες της εποχής η δράστιδα, με τη χρήση πριονιού,  ξεκίνησε από τα κάτω άκρα, τα οποία  έσπευσε να θάψει στον κήπο. Δεν κατάφερε να αποκεφαλίσει το πτώμα. Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι το θύμα την κακοποιούσε συστηματικά. Τη μοιραία νύχτα φέρεται να την εξευτέλισε για μία ακόμα φορά. Τον πυροβόλησε και τον σκότωσε. Στην συνέχεια προσπάθησε να τεμαχίσει το πτώμα.

Τον Απρίλιο του 2004 αποκαλύφθηκε ένα ακόμα ανατριχιαστικό έγκλημα στα Χανιά. Γιος έσφαξε και αποκεφάλισε τη μητέρα του. Μάλιστα επιχείρησε να μαγειρέψει το κεφάλι, το οποίο στη συνέχεια το έβαλε στο ψυγείο. Η άτυχη γυναίκα είχε επισκεφθεί το σπίτι του γιου της προκειμένου να το συμμαζέψει και να του μαγειρέψει. «Αυτή τη μάνα την αγαπούσα αλλά ταυτόχρονα τη μισούσα» φέρεται να είχε πει στους αστυνομικούς ο μητροκτόνος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει