Στην Αθήνα η δίκη για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

45

Στην Αθήνα και όχι στη Χαλκίδα, υπό  τον φόβο επεισοδίων, θα δικαστούν στις 12 Δεκεμβρίου,  ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών,  οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη, τον Ιανουάριο του 2021, σε θαλάσσια περιοχή στην Ερέτρια.

Σύμφωνα με τη dimokratia.gr, το E’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό το αίτημα της οικογένειας Βαλυράκη να εκδικαστεί η υπόθεση στην Αθήνα και όχι στη Χαλκίδα, που είναι τόπος καταγωγής του ενός κατηγορουμένου, των προσώπων που στηρίζουν τους δύο κατηγορουμένους, αλλά και των βασικών μαρτύρων κατηγορίας.

Πρόκειται για τους δύο αυτόπτες μάρτυρες που είδαν ένα ψαροκάικο να κινείται δίπλα στο φουσκωτό του άτυχου πολιτικού πριν πέσει στη θάλασσα και βρει φρικτό θάνατο από χτυπήματα στην προπέλα του. Μάλιστα, ο ένας από τους δύο αυτόπτες μάρτυρες αναγνώρισε τους κατηγορουμένους, καταθέτοντας πως ο ένας χτύπησε με κοντάρι τον 78χρονο πρώην υπουργό με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα.

Οι ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι είναι βάσιμοι οι φόβοι της οικογένειας Βαλυράκη και της Εισαγγελίας Χαλκίδας πως, αν παραμείνει εκεί η έδρα της δίκης, υπάρχει κίνδυνος επεισοδίων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει