Σοβαρά κι αστεία: Η φιλία με την Τουρκία είναι μια προσωρινή ευτυχία!…

55

Εθνική χαρά για τους Έλληνες, όταν βλέπομε τους δυό ηγέτες, Μητσοτάκη και Ερντογάν ν’ αγκαλιάζονται, να γελούνε και για τις γειτονικές σχέσεις και καλά λόγια να πούνε! Να κουβεντιάζουνε για Α.Ο.Ζ. και υφαλοκρηπίδα και για τις… γκρίζες ζώνες του Ερντογάν, να ξεθωριάσουνε, να ‘χομε μια ελπίδα!

Μακάρι να κρατήσει πολύ αυτή η φιλία, κι αντί…γαβγιές και απειλές καθημερινά, μια καλή γειτονία!…

Εγώ είμαι αισιόδοξος πάντως, μέχρι να πάρει αυτά που θέλει, τα F16 κ.λπ. ίσως να παραμείνει ακόμη να κάνει το καλό παιδί στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ για ν’ αποκτήσει κι άλλα οφέλη, όπως την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως χρήματα πολλά για ν’ αποφύγει το Δ.Ν.Τ., αφού γύρισε από τον Πούτιν με άδεια χέρια, όπως γυρίσαμε κι εμείς κάποτε!..

Αυτός παιδιά κολλάει όπου έχει συμφέρον. Είχε κολλήσει στη Ρωσία, γιατί νόμιζε ότι ήτανε τεράστια δύναμη και ότι θα έκανε… μια μπουκιά την Ουκρανία! Τώρα όμως που βλέπει ότι «κολώνει» η Ρωσία και όλη η δύση και η Αμερική βοηθάνε τον Ζελένσκι, εξεπάτησε το ένα του πόδι από τη βάρκα και γέρνει τώρα με το άλλο προς τη δύση!

– Μα δε μου λες μπρε Κωνσταντή, γιάντα θένε τόσο πολύ η Σουηδία και πως τηνε λένε την άλλη, να μπούνε στο ΝΑΤΟ;

– Για να σωθούνε Διογένη, να μην φοβούνται ότι άλλο κράτος θα τους κάνει κακό. Δηλαδή να μην μπορεί άλλο κράτος που είναι στο ΝΑΤΟ, να τους κάνει πόλεμο. Και αν ακόμη του επιτεθεί άλλο εκτός του ΝΑΤΟ να επέμβει να τους βοηθήσει. Το ΝΑΤΟ αποτελείται από 32 χώρες και είναι μια μεγάλη δύναμη!

– Α! ετσά… κι αμέ γιάντα μας απειλεί η Τουρκία πως θα μας κάμει πόλεμο! Ίντα κάθεται και κάνει το ΝΑΤΟ;

– Έχεις δίκιο Διογένη. Αυτά τα λέει ο Ερντογάν γιατί μας περνάει για μικρούς και μας φοβερίζει, αλλά αν τολμήσει και μια φορά, που δεν το πιστεύω, θα φάει τα μούτρα του! Είδες τι γίνεται στην Ουκρανία. Όλο το ΝΑΤΟ, Ευρώπη και Αμερική στέλνουν βοήθεια και αν δεν ήτανε η Ρωσία, η οποία είναι η τρίτη δύναμη στον κόσμο και ήτανε κάποια άλλη, το ΝΑΤΟ θα την είχε στείλει από ’κει που ήρθε, σε μια βδομάδα μέσα!

– Μα τοτεσάς δεν πρέπει να φοβούμαστε και να μη δίδομε τοσανα δισεκατομμύρια.

– Καλά το λες, μ’ αυτά τα δισ. θα είχαμε γίνει ένα καλό κράτος χωρίς να μας λείπει τίποτα. Χωρίς να πεινάει κανείς, χωρίς φτώχεια και καημούς!

– Μα μπας και το κάνει μπρε επίτηδες για να ‘μαστε φτωχοί στη χώρα μας; Ίσως οικονομικό πόλεμο για να είναι καλύτερα αυτό;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει