Σητεία: Ξεκινά το 5ο Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας

117

Τη Δευτέρα θα γίνει η έναρξη μαθημάτων για το 5ο Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας, οργανωμένο από το Κέντρο Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας. Στην πρώτη φάση του (24/7-11/8), θα υλοποιηθούν 3 ολιγομελή τμήματα, επιπέδου Α2, Β1 και Β2 στα οποία θα διδάξουν η Ρένα Αχλάτη, η Μαρία Φραγκούλη και ο Μανώλης Πετάσης, έμπειροι καθηγητές ειδικευμένοι στη διδασκαλία της Ελληνικής σε ενήλικες αλλοδαπούς. 16 μαθητές απαρτίζουν τις τρεις τάξεις, άλλοι ερχόμενοι από το εξωτερικό ειδικά για την παρακολούθηση των μαθημάτων και άλλοι έχοντες κατοικία στην περιοχή μας για μόνιμη ή κατά περιόδους διαμονή.

Όλοι τους θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα που θα πραγματοποιηθούν στις σύγχρονες αίθουσες του Κέντρου Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας, Φιλοθέου Α´ 8, στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης & Σητείας στην Ιεράπετρα την περίοδο από 24 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου 2023.

Το πρόγραμμα του Σχολείου περιλαμβάνει 48 ώρες διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας, 4 ωριαία μαθήματα κρητικών χορών, 4 ωριαία μαθήματα μουσικής, 6 εξορμήσεις στη φύση της περιοχής, επισκέψεις και βιωματικά μαθήματα με καλλιτέχνες και οικοτέχνες της περιοχής μας, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, παρακολούθηση συναυλιών και φυσικά ξενάγηση στην πόλη και στα αξιοθέατά της.

Το σχολείο απευθύνεται σε άτομα τα οποία δεν έχουν ως μητρική τους γλώσσα την ελληνική. Με το πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί, επιδιώκεται η καλλιέργεια της ελληνικής γλώσσας, η επαφή και η γνωριμία με τις τοπικές παραδόσεις, τον πολιτισμό μας και την κρητική φύση, η δημιουργία φίλων της περιοχής μας και του πολιτισμού μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει