Μόνο επείγοντα χειρουργεία στα νοσοκομεία λόγω αδειών

93

Σημαντικές περικοπές προγραμματίζονται στα χειρουργεία  και σε άλλα τμήματα των νοσοκομείων, αφού αρχίζουν οι καλοκαιρινές άδειες του προσωπικού.

Απο χθες έως τις 27 Αυγούστου οι επεμβάσεις στο ΠΑΓΝΗ θα είναι μειωμένες κατά 50%.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Δημήτρη Βρύσαλη μόνο στη νοσηλευτική υπηρεσία το νοσοκομείο χρωστάει στους υπαλλήλους 20.000 ημέρες άδειες και ρεπό και απο τα προηγούμενα χρόνια της πανδημίας.

«Το προσωπικό χρειάζεται ξεκούραση γιατί οι υποχρεώσεις του αυξάνονται λόγω της υποστελέχωσης» είπε στην  «Π» ο κ. Βρύσαλης υπενθυμίζοντας ότι σήμερα στις λίστες του νοσοκομείου είναι σε εκκρεμότητα περίπου 3.500-4.000 χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο ίδιος ανέφερε ότι λόγω του τουρισμού, έχει αυξηθεί  κατακόρυφα και ο φόρτος στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Ο  χειρούργος Γιώργος Κωστάκης, διευθυντής ΕΣΥ και μέλος της τριμελούς επιτροπής γιατρών του Βενιζελείου, σημείωσε ότι σήμερα στο νοσοκομείο λειτουργούν μόνο 2 χειρουργικές αίθουσες και απο τα τέλη Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου, η πρόταση του χειρουργικού τομέα είναι να καλύπτονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά και να χειρουργούνται ασθενείς με καρκίνο.

Ο Γιώργος Κωστάκης
Ο Γιώργος Κωστάκης
Ο Δημήτρης Βρύσαλης
Ο Δημήτρης Βρύσαλης

«Είναι μια λύση μονόδρομος για να πάρει άδεια το προσωπικό» είπε ο κ.Κωστάκης υπενθυμίζοντας ότι η υποστελέχωση του νοσοκομείου είναι δραματική, ειδικά όσον αφορά στους αναισθησιολόγους.

Στο Βενιζέλειο είναι σε λίστα πάνω από  2.000 χειρουργεία.

Στα τακτικά ιατρεία, λόγω αδειών, η κίνηση θα πρέπει αναγκαστικά να μειωθεί περίπου κατά 30%.

Ο κ. Κωστάκης πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο πίκ της τουριστικής περιόδου σημαίνει αυτόματα ότι έχει αυξηθεί η προσέλευση και στα επείγοντα με ασθενείς που εμφανίζουν παθολογικά προβλήματα, παθαίνουν ατυχήματα ή είναι θύματα τροχαίων.

Τα νοσοκομεία θα επιστρέψουν στην κανονική τους λειτουργία τον Σεπτέμβριο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει