ΜΦΙ: Επισκέψιμο και το καλοκαίρι για τους μικρούς μαθητές

52

Καθημερινά, εβδομαδιαία προγράμματα για μαθητές από Α’ έως και Γ’ τάξη Δημοτικού πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

«ΦΥΣΗ – καταστροφικά φαινόμενα. Μύθοι, αλήθειες  και παραμύθια» είναι ο τίτλος του προγράμματος που θα τρέξει την ερχόμενη εβδομάδα, με την εξής επισήμανση:

«Έχεις νιώσει ποτέ σεισμούς; Μήπως έχεις δει ποτέ ηφαίστειο να εκρήγνυται; Έχεις παρατηρήσει ουράνιο τόξο μετά τη βροχή; Είναι φαινόμενα που τα κοιτάμε με δέος;

Ή απλώς  τα προσπερνάμε; Αυτά τα φαινόμενα επηρεάζουν την ζωή των ανθρώπων; Θετικά ή αρνητικά; Ποια συμβαίνουν στη χώρα μας; Παιχνίδια, μύθοι, πειράματα και κατασκευές θα μας βοηθήσουν να μάθουμε γι’ αυτά  και να διασκεδάσουμε παρέα.

Εβδομάδα υλοποίησης: 24 – 28 Ιουλίου».

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Δευτέρα έως Παρασκευή,

10:00 – 14:00, στο τηλέφωνο 2810 393630.

Τιμή Συμμετοχής: 90 ευρώ ανά παιδί

Μέλη του Συλλόγου Φίλων του ΜΦΙΚ / Εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Κρήτης / αδέρφια / σε περίπτωση συμμετοχής σε παραπάνω από ένα πρόγραμμα: 80 € ανά παιδί

Λόγω των ολιγομελών ομάδων των παιδιών που παίρνουν μέρος στα Προγράμματα, παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους γονείς να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή.

Στις κρατήσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε εβδομαδιαίο καλοκαιρινό πρόγραμμα υλοποιείται στον χώρο του Μουσείου στη Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 09:00 – 15:00 (με δυνατότητα προσέλευσης από τις 08.30).

Τα υλικά των κατασκευών, ο φάκελος με τα φυλλάδια δραστηριοτήτων, τα αναμνηστικά μπλουζάκια και η αναμνηστική φωτογραφία της ομάδας προσφέρονται από το ΜΦΙΚ, χωρίς επιπλέον χρέωση.

Την Παρασκευή, ημέρα ολοκλήρωσης του εκπαιδευτικού προγράμματος, το μεσημέρι από τις 13:00 έως τις 15:00 παιδιά και γονείς/κηδεμόνες μπορούν να περιηγηθούν στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου, με ελεύθερη είσοδο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει