Κούνησε μαντήλι

76

Ο Χρήστος Σπίρτζης υπέβαλε χθες την παραίτησή του από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας στην ομιλία του πως «ήταν τιμή μας που ήμασταν στο ΠΑΣΟΚ, τιμή μας που ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα».

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε: «Είναι τιμή μου και είναι τιμή μας, που ήμασταν στο ΠΑΣΟΚ. Που μείναμε σταθεροί στις αρχές και τις αξίες μας, που φύγαμε από το χώρο που μεγαλώσαμε πολιτικά όταν ο χώρος απομακρύνθηκε από τις κοινωνικές δυνάμεις που εκπροσωπούσε και από τις ιδεολογικές και πολιτικές του αφετηρίες. Είναι τιμή μας που ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Αλέξη για να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και ένα κόμμα διακυβέρνησης. Είναι τιμή μας που συνεχίσαμε να είμαστε σε ένα κόμμα, που ήταν αφιλόξενο, που δεν ήθελε την διεύρυνση, που ήθελε να υπάρχει αναντιστοιχία στο εκκλησίασμα του κόμματος και στο ιερό του».

Ακόμα, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του το εξής για τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ: «Προτείνω την διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με προσυνεδριακές διαδικασίες συζήτησης την ανάλυση των αιτιών της στρατηγικής ήττας του προοδευτικού κόσμου, των πολιτικών προτάσεων των υποψηφίων Προέδρων αλλά και κάθε συντρόφου ή συντρόφισσας, την πιθανή αλλαγή καταστατικών προβλέψεων, όπως της ταυτότητας του κόμματός μας, την σύνταξη ενός ελπιδοφόρου οραματικού σχεδίου προοδευτικής διακυβέρνησης, με ξεκάθαρες προτάσεις και στη συνέχεια εκλογή προέδρου. Εφόσον εγκριθεί η πρόταση μου, προτείνω την άμεση εκλογή νέων οργάνων από την Κ.Ε.».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει