Η έκθεση του Φέλιου

91

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 14 Ιουλίου τα εγκαίνια της έκθεσης «Ένα βλέμμα που σας λέει ότι όσα έχετε ακούσει για την ζωγραφική είναι αλήθεια» του συλλέκτη Σωτήρη Φέλιου στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Πρόκειται για την δεύτερη συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με το Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» μετά την -επίσης εξαιρετική –  έκθεση που είχε παρουσιαστεί στον ίδιο χώρο το 2019 με τίτλο «Η ματιά του Συλλέκτη».

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο  δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος,  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Φραγκίσκος Παρασύρης, ο περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Μπαριτάκης, οι αντιδήμαρχοι Αριστέα Πλεύρη και Μανώλης Βασιλάκης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ευγενία Στυλιανού, ο ίδιος ο Σωτήρης Φέλιος καθώς και σημαντικοί Έλληνες ζωγράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση.

Η έκθεση του ΦέλιουΗ έκθεση «Ένα βλέμμα που σας λέει ότι όσα έχετε ακούσει για την ζωγραφική είναι αλήθεια»,  αποτελεί μία νέα παρουσίαση των έργων της Συλλογής, αυτή την φορά σε επιμέλεια του ίδιου του συλλέκτη.  Συγκεντρώνει 44 έργα ζωγραφικής που έχουν δημιουργηθεί από το 2000 και έπειτα από 32 καλλιτέχνες, ξετυλίγοντας το νήμα της πορείας της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης, η Συλλογή Σωτήρη Φέλιου σε συνεργασία με την διεθνή καλλιτεχνική πλατφόρμα Google Arts & Culture παρουσιάζει την ψηφιακή εκδοχή της, δίνοντας την δυνατότητα σε ένα ευρύτερο κοινό να την επισκεφθεί εικονικά, μέσω της 3D απεικόνισης Pocket Gallery.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει