Διαμαρτυρία έξω από το επιμελητήριο: «Προωθούν την ιδιωτική υγεία και υποβαθμίζουν την δημόσια»

63

Ημερίδα Τουρισμού Υγείας πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο στο Ηράκλειο, στην αίθουσα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, ενώ οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ οργάνωσαν συγκέντρωση το πρωί έξω από τον χώρο της εκδήλωσης, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας στο νησί, την ώρα που προωθούνται οι δραστηριότητες της ιδιωτικής υγείας.

«Προωθείται η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα που παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες υγείας στους ξένους, ενώ οι Έλληνες αδυνατούν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία για να αποκτήσουν παιδιά, λόγω του υψηλού κόστους» δήλωσε ο πρόεδρος των Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν το σωματειο εργαζόμενων του Αγ. Νικολάου, το Σωματείο  Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Ένωση Γονέων του Δήμου Ηρακλείου, το Σωματείο Συνταξιούχων.

Τη συμπαράσταση στη διαμαρτυρία εξέφρασαν η Ένωση Γιατρών Ν. Ρεθύμνου, το Σωματειο Εργαζόμενων στο νοσοκομείο Σητείας.

Το Σωματείο του ΠΑΓΝΗ επισημαίνει:

«Το συνέδριο αυτό, η θεματολογία του και οι συμμετέχοντες αποδεικνύουν  ότι  δεν έχει καμία σχέση με τα δικαιώματα ασθενών και εργαζόμενων με την ικανοποίηση για όλο το λαό των σύγχρονων αναγκών. Έρχεται να ικανοποιήσει τις επιδιώξεις των ξενοδόχων και των επιχειρήσεων υγείας για αξιοποίηση και δημοσίων υποδομών για την εξασφάλιση ακριβής πελατείας.

* Την ώρα που τα νοσοκομεία,

*κέντρα υγειας στενάζουν από σοβαρές ελλείψεις προσωπικού.

*Χιλιάδες συμπολίτες μας περιμένουν να χειρουργηθούν.

*Να κλείσουν κάποιο ραντεβού το πρωί στο δημόσιο νοσοκομείο.

*Κλινικές, εργαστήρια  κλείνουν  όπως το ιατρειο πήξης στο Βενιζελειο  η ΠΔΨΧ κλινική του ΠΑΓΝΗ.

* Την ώρα  που μετακινούν γιατρούς, νοσηλευτές για να μπαλώσουν τα προβλήματα που οι διαχρονικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων έχουν φέρει

* Την ώρα που  Κλινικές γεμίζουν ράντζα

* Την ώρα που γιατροί  νοσηλευτές παραιτούνται μην αντέχοντας την κατάσταση

* Την ώρα που πάει για κλείσιμο η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας που εξυπηρετεί χιλιάδες συμπολίτες μας

* Την ώρα που καλούν τον κόσμο να αποδεχτεί να μεταφέρεται την κρίσιμη ώρα σε καρότσα ή να τον μεταφέρουν πυροσβέστες στρατιωτικοί και οδηγοί απορριματοφόρων.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να αλώσει και να παραδώσει δημόσιες υποδομές σε επιχειρηματίες του τουρισμού της υγειας για τη προσέλκυση τουριστών με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Το αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του  λαού μας να αποκλείεται συνειδητά, προκειμένου τη θέση του να πάρουν οι καλοπληρωτές ασθενείς του εξωτερικού.

Τονίσαμε ότι θα μας βρίσκει πάντα μπροστά η κυβέρνηση και όσοι την στηρίζουν σε κάθε προσπάθεια που θα γίνει για την πλήρη εμπορευματοποίηση του  συστήματος υγείας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει