Στοχεύει στο… 13άρι η ΝΔ με τον Αρναουτάκη

ΤΑ ΧΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

510

Στο 13…στα 13 προσβλέπει στις περιφέρειες η ΝΔ αφού αυτή τη φορά διόρθωσε το λάθος που είχε κάνει με τον Αρναουτάκη στην Κρήτη και τον ανακοίνωσε μαζί με τους υπόλοιπους 12 περιφερειάρχες που στηρίζει στην Ελλάδα. Η ανακοίνωση έγινε μετά από εισήγηση της επιτροπής εκλογικού αγώνα για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, και με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδικά, δε, για την Κρήτη η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Σταύρου Αρναουτάκη ο οποίος εάν μαζί με την έτσι κι αλλιώς στήριξη που έχει από το ΠΑΣΟΚ πάρει τελικά και την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ (όπως ήταν το 2019) θα είναι…εθνική Κρήτης με όλα τα μεγάλα κόμματα να τον στηρίζουν!

Οι 12 υποψήφιοι περιφερειάρχες που στηρίζει ακόμη η ΝΔ είναι:

– Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Χρήστος Μέτιος

– Αττικής: Γιώργος Πατούλης

– Βορείου Αιγαίου: Αλκιβιάδης Στεφανής

– Δυτικής Ελλάδας: Νεκτάριος Φαρμάκης

– Δυτικής Μακεδονίας: Γιώργος Κασαπίδης

– Ηπείρου: Αλέξανδρος Καχριμάνης

– Θεσσαλίας: Κωνσταντίνος Αγοραστός

– Ιονίων Νήσων: Ρόδη Κράτσα

– Κεντρικής Μακεδονίας: Απόστολος Τζιτζικώστας

– Νοτίου Αιγαίου: Γιώργος Χατζημάρκος

– Πελοποννήσου: Δημήτριος Πτωχός

– Στερεάς Ελλάδας: Φάνης Σπανός

Συγκεκριμένα, για την Κρήτη η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Σταύρου Αρναουτάκη, ο οποίος, όπως έγραφε το πρωί το protothema.gr, «παίζει» χωρίς αντίπαλο και διατηρεί εξαιρετική σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει άμεση άποψη λόγω εντοπιότητας για τα τεκταινόμενα στο νησί.

Από τους 13 της «γαλάζιας λίστας» οι δέκα είναι πρόσωπα γνωστά και εν ενεργεία περιφερειάρχες. Πρόκειται για τους κ.κ. Πατούλη, Τζιτζικώστα, Αγοραστό, Σπανό, Καχριμάνη, Μέτιο, Κασαπίδη, Φαρμάκη, Κράτσα και Χατζημάρκο. Νέοι υποψήφιοι είναι οι κ.κ. Πτωχός και Στεφανής.

Πώς έγινε η επιλογή

Το μεγαλύτερο παρασκήνιο είχαν οι τελευταίες τρεις επιλογές για την περιφέρεια Πελοποννήσου όπου το χρίσμα πήρε τελικά ο Δημήτρης Πτωχός, στέλεχος επιχειρήσεων και παλιός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς ο νυν περιφερειάρχης Παναγιώτης Νικάς είναι σε τροχιά απόσυρσης, ενώ η προοπτική υποψηφιότητας του βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάσση που είχε αρχικά τη στήριξη του Αντώνη Σαμαρά, εν τέλει δεν προχώρησε.

Στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ και υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στέφανής, θα αντιπαρατεθεί με τον περιφερειάρχη Κώστα Μουντζούρη που προέρχεται μεν από τη ΝΔ, αλλά έχει ανοιχτά μέτωπα με το Μέγαρο Μαξίμου και το κόμμα.

Στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων εξετάστηκαν άλλες εναλλακτικές, όπως της προέδρου του ΕΟΤ Άντζελας Γκερέκου ή του βουλευτή Κέρκυρας Στέφανου Γκίκα, πλην όμως, μετά και από συνάντηση της Ρόδης Κράτσα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προ ημερών, η νυν περιφερειάρχης στηρίζεται εκ νέου.

Ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς, είναι το βράδυ των εκλογών ο χάρτης να είναι και πάλι γαλάζιος, με την αυτοδιοίκηση να είναι ένα προνομιακό πεδίο για το κυβερνών κόμμα, όπου διατηρεί σημαντικές δυνάμεις.

Στο πλαίσιο αυτό η ΝΔ ανακοίνωσε την Πέμπτη, και τη σύνθεση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές με σύνθεση που θυμίζει πολύ αυτή της αντίστοιχης Επιτροπής για τις εθνικές εκλογές, με τη μόνη διαφορά ότι επικεφαλής του εκλογικού αγώνα θα είναι ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής αντί του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννη Μπρατάκου, ο οποίος, βεβαίως, συμμετέχει στη σύνθεση μαζί με άλλα κορυφαία κομματικά στελέχη (Παύλος Μαρινάκης, Θανάσης Νέζης. Νίκος Χαρδαλιάς, Στέλιος Κονταδάκης, Νίκος Ρωμανός, Διονύσης Χατζηδάκης κ.α).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει