Ο Σταύρος αποφάσισε να βάλει ένα τέλος…

ΜΙΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

1.481

Σοκ, αλλά και συγκίνηση σε όλη την Κρήτη έχει προκαλέσει ο θάνατος του Σταύρου Χαλκιαδάκη,  ενός από τους πιο ιστορικούς δημάρχους της Κρήτης, ο οποίος βρέθηκε νεκρός χθες στο σπίτι του στην Τύλισο. Το άψυχο σώμα του βρήκε η σύζυγός του.  Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι ο 71χρονος φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα με τη χρήση καραμπίνας.

Ο θάνατός του σκόρπισε τη θλίψη σε όσους τον γνώριζαν και είχαν συνεργαστεί μαζί του, καθώς ο Σταύρος Χαλκιαδάκης υπήρξε μια από τις εμβληματικές μορφές της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού, ένας άνθρωπος με όραμα για τον τόπο του και αγάπη για τους συνδημότες του. Ο Σταύρος Χαλκιαδάκης  είχε επίσης συνδέσει το όνομά του με τον αθλητισμό και την ποδοσφαιρική ομάδα της Τυλίσου, ενώ είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος της ΕΠΣΗ.

Με πλούσιο βιογραφικό ο εκλιπών υπήρξε επί σειρά ετών δήμαρχος Τυλίσου, έχοντας προσφέρει πλούσιο έργο κατά τη διάρκεια της θητείας του. Υπήρξε επίσης  ειδικός συνεργάτης σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Μεταξύ άλλων διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Τοπικών Ενώσεων Δήμων Κοινοτήτων Κρήτης,  μέλος της διοικούσας επιτροπής ΤΕΔΚ Νομού Ηρακλείου, μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου, μέλος της διοίκησης της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, μέλος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ.α. Ο Σταύρος Χαλκιαδάκης συμμετείχε σε πολλά σεμινάρια για την αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μήνυμα του περιφερειάρχη

Συλλυπητήριο μήνυμα εξεδωσε  ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στο οποίο αναφέρεται:

«Ο απροσδόκητος θάνατος του Σταύρου Χαλκιαδάκη μας  συγκλονίζει. Έμπειρος αυτοδιοικητικός, με σαφή και υπεύθυνη  θέση στα δημόσια πράγματα, άνθρωπος με ήθος και ειλικρίνεια  ο τ. Δήμαρχος Τυλίσου, αφήνει ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο  κενό στην τοπική κοινωνία, στο Μαλεβίζι και στο Ηράκλειο.

Έχοντας συνεργαστεί μαζί του, στον πρώτο βαθμό της Αυτοδιοίκησης, καταθέτω  το σεβασμό και την οφειλόμενη τιμή στο Σταύρο Χαλκιαδάκη. Ως Περιφέρεια Κρήτης, εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Ας είναι αιώνια  του η μνήμη».

Δήλωση Κουράκη

Συλλυπητήρια δήλωση εξέδωσε και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης για την απώλεια του Σταύρου Χαλκιαδάκη.

«Με οδύνη πληροφορηθήκαμε την αδόκητη απώλεια ενός από τους κορυφαίους Αυτοδιοικητικούς της Κρήτης, παλαιού και εκλεκτού φίλου και συνεργάτη, του τέως Δημάρχου Τυλίσου Σταύρου Χαλκιαδάκη.

Θλίψη προκάλεσε ο θάνατος του Σταύρου Χαλκιαδάκη
Θλίψη προκάλεσε ο θάνατος του Σταύρου Χαλκιαδάκη

Υπηρετήσαμε κοινές αξίες και οράματα και είχαμε την ευκαιρία να εκτιμήσουμε την διεισδυτική του ματιά σε όλα τα σοβαρά αναπτυξιακά θέματα και τις ανάγκες του τόπου μας, καθώς και την μεγάλη του κατάρτιση στα θέματα της Αυτοδιοίκησης.

Ο Σταύρος Χαλκιαδάκης ήταν ένας αγωνιστής πρώτης γραμμής, που με την μαχητικότητα και το πείσμα που τον διέκρινε, πετύχαινε πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον τόπο του.

Με την απώλεια του, στερούμαστε ένα από τα πιο δυναμικά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ήταν σε θέση να προσφέρει ακόμα, υπηρετώντας τους πολίτες και τις τοπικές υποθέσεις.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβούλιου της ΠΕΔ Κρήτης απευθύνουμε τα  θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του» αναφέρει ο Γ. Κουράκης.

Μενέλαος Μποκέας: «Ο τόπος χάνει ένα μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας του»

Σε δήλωσή του για το θάνατο του Στ. Χαλκιαδακη ο δημαρχος Μαλεβιζίου Μ.. Μποκέας αναφέρει:

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Το Μαλεβίζι πενθεί. Βαρύς ο πόνος που πέφτει στην Τύλισο. Ο Σταύρος Χαλκιαδάκης, τέως Δήμαρχος Τυλίσου, δεν είναι πια κοντά μας.  Είναι από τους πιο δύσκολους αυτός ο αποχαιρετισμός. Ακούραστος, αφοσιωμένος, ειλικρινής, διεκδικητικός και πάντα χαμογελαστός. Άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του. Θα τον θυμάμαι πάντα δοτικό στη συνεργασία μας. Ο τόπος μας χάνει ένα μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας του. Αδύνατο να συνειδητοποιήσουμε αυτό το ταξίδι του. Σύσσωμη η οικογένεια του Δήμου Μαλεβιζίου πενθεί. Τιμής ένεκεν στο τελευταίο του ταξίδι θα τον συντροφεύσουμε με δημοτική δαπάνη. Να είναι δυνατοί οι άνθρωποί σου για να αντέξουν τον πόνο της απώλειάς σου. Βρισκόμαστε δίπλα τους. Αντίο Δήμαρχε…».

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου συνήλθε χθες σε έκτακτη συνεδρίαση, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρου Καλλέργη, έπειτα από τον αδόκητο χαμό του τέως Δημάρχου Τυλίσου Σταύρου Χαλκιαδάκη, εκδίδοντας ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:

Φωτογραφία από την ορκωμοσία του το 2002 ως δήμαρχος Τυλίσου
Φωτογραφία από την ορκωμοσία του το 2002 ως δήμαρχος Τυλίσου

ΨΗΦΙΣΜΑ

Για τον αδόκητο χαμό του τέως Δημάρχου Τυλίσου Σταύρου Χαλκιαδάκη

Το Δημοτικό συμβούλιο Μαλεβιζίου αποφασίζει ομόφωνα:

  1. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος.
  2. Τιμής Ένεκεν η κηδεία να πραγματοποιηθεί Δημοτική Δαπάνη
  3. Να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους

οικείους του.

  1. Να παραστεί ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Πρόεδρος Σπύρος Καλλέργης και αντιπροσωπεία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία.
  2. Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου.
  3. Να αποδοθούν τιμές στη μνήμη του Σταύρου Χαλκιαδάκη, ο τρόπος απόδοσης των οποίων θα αποφασιστεί σε επόμενη συνεδρίαση του Σώματος.
  4. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Συλλυπητήρια Δήλωση Φραγκίσκου Παρασύρη

«Το Μαλεβίζι και το Ηράκλειο αποχαιρετούν έναν αυθεντικό άνθρωπο. Τον Σταύρο Χαλκιαδάκη που ήξερε να δίνεται για το κοινό καλό και να καταθέτει το δυναμισμό του χαρακτήρα του για την ανάπτυξη του τόπου του. Σε όλη την πολιτική και αυτοδιοικητική του πορεία  κατάφερε να κερδίσει το σεβασμό των συνεργατών του και της κοινωνίας που υπηρέτησε υποδειγματικά. Η απώλεια του Σταύρου Χαλκιαδάκη, αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα για την τοπική κοινωνία και κυρίως για την οικογένεια του.

Ως προσωπικός του φίλος, ως σύντροφος στο ΠΑΣΟΚ, τον αποχαιρετώ με ιδιαίτερη συγκίνηση και τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και τις πολύτιμες συμβουλές στα πρώτα χρόνια της πολιτικής μου διαδρομής. Καλό του ταξίδι.

Φραγκίσκος Παρασύρης

Βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής»

ΕΠΣΗ

Συγκλονισμένο είναι το τοπικό ποδόσφαιρο και η ΕΠΣΗ από τον θάνατο του Σταύρου Χαλκιαδάκη, καθώς ο εκλιπών είχε τεράστια προσφορά στην ομάδα της Τυλίσου ως ιδρυτής, ποδοσφαιριστής και πρόεδρος ενώ είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος στην Ένωση.

Μάλιστα πρόσφατα ο Σταύρος Χαλκιαδάκης μετείχε στην φιέστα της ομάδας της Τυλίσου για την άνοδο στην Α1 ΕΠΣΗ

Το Δ.Σ. της ομάδας της Τυλίσου και οι ποδοσφαιριστές συγκλονισμένοι αναφέρουν:

«Το Δ.Σ., οι ποδοσφαιριστές και ο κόσμος του ΑΟ Τυλίσου απόψε θρηνεί μια μεγάλη απώλεια. Αυτήν του Σταύρου Χαλκιαδάκη πρώην δημάρχου της Τυλίσου και επί δεκατρία χρόνια πρόεδρο της ομάδας μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν από τους ιδρυτές της αγαπημένης μας ομάδας, ενώ διετέλεσε αντιπρόεδρος του Δ.Σ της ΕΠΣΗ Ηρακλείου Θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το… χώμα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει